Se împiedică la final: Farul se complică în lupta pentru titlu, după 1-1 cu CSU

Farul Constanța a obținut o remiză curioasă cu CSU Craiova, sâmbătă, pe terenul oltenilor, echipa lui Gheorghe Hagi plecând doar cu un rezultat de 1-1. Liderul din Superliga României își complică situația chiar pe final de campionat, după ce a dominat clasamentul întreg sezonul, iar lupta pentru titlu se desfășoară la intensitate maximă.

Denis Alibec a fost eliminat în prelungirile primei reprize (FOTO: Sportpictures)
Denis Alibec a fost eliminat în prelungirile primei reprize (FOTO: Sportpictures)

Chiar dacă au fost cei care au reușit să deschidă scorul, prin Mateus Criciúma ('24), constănțenii au fost, în cele din urmă, egalați, Andrei Ivan reușind să transforme un penalti ('82).
Farul a avut, însă, și un eliminat – pe Denis Alibec, jucătorul care în ediția curentă de campionat a cunoscut o revenire spectaculoasă în gruparea din Ovidiu și care, în meciul cu oltenii, și-a dat în petic. Fotbalistul de 32 de ani a avut o gafă care încurcă zdravăn liderul din campionatul românesc, fiind eliminat în prelungirile primei reprize, după un fault la Ștefan Vlădoiu și probabil afectat moral de ratarea unei lovituri de la 11 metri. „Îmi cer scuze suporterilor, colegilor, staff-ului. Am vrut să îl împing pe Vlădoiu, să fac fault. Din cauza transpirației, mi-a alunecat cotul în capul lui. L-am lovit, aia a fost. Am vrut să îl împing. După cum se vede pe reluare, e clar cartonaș roșu. Ce să zic? Chiar nu am cuvinte. Mereu când sunt într-un moment bun dau cu piciorul. Asta e... Am încredere în colegii mei. Cu siguranță vom fi campioni. Poate am fost un pic mai nervos pentru că am ratat și acel penalti. Chiar nu m-am gândit că l-am lovit așa rău. Nu a fost cu intenție”, a spus explicația oferită de Denis Alibec, care complică socotelile pentru titlu, dat fiind că „roșul” primit cu CSU Craiova îi va aduce suspendarea pentru următoarele două meciuri, astfel încât ratează atât confruntarea cu FCSB și riscă să lipsească și din duelul cu CFR Cluj, campioana en-titre, în funcție de ce sancțiune va primi.

Calculele pentru titlul din Superliga României

În ciuda situației tensionate din ultimele două etape ale play-off-ului, Gică Hagi s-a arătat liniștit și mulțumit de parcursul echipei sale. „Un punct, felicit echipa pentru tot ce am făcut. Știm să suferim, bravo nouă. Eu nu sunt supărat! Asta e. Știu că am întâlnit o echipă foarte bună, cu o sută de ocazii. Dar le-a avut cu om în plus și cu penalti care n-a fost, după cât mă pricep eu. A atins mingea, apoi a căzut Așa cred eu. Dacă greșesc, îmi pare rău. Dar îmi dați și mie voie să vorbesc? Am jucat și eu fotbal! N-am cum să vorbesc, în momentul de față, despre ce va fi. Le-am zis, există presiune, tensiune, așa e când ești în față. Azi e important că suporterii au văzut un meci frumos, cu ritm, cu intensitate, cu jucători valoroși. Ne așteaptă două etape grele, vom vedea. Am avut oportunități, am pasat, am jucat. Când am rămas cu un om în minus, n-am mai avut ce să facem. Cum i-am zis și în vestiar, el ne-a ajutat să ajungem aici. Noi trebuie să îl ajutăm etapa viitoare. Nu e ușor să joci cu un om în minus, sunt fericit pentru băieți”, a declarat cel supranumit „Regele”.
Mai departe, lupta pentru supremația din Superliga României se dă între Farul Constanța și FCSB. Deocamdată, constănțenii au patru puncte avans, excluzând meciul jucat de către echipa din Capitală cu CFR Cluj, programat duminică, de la ora 21.00 și televizat de DigiSport, OrangeSport și PrimaSport. Totuși, Farul își are încă soarta în propriile mâini: dacă va reuși să o învingă pe FCSB, poate sărbători cucerirea titlului și chiar și un egal i-ar fi suficient atunci, dacă FCSB nu se va impune în duelul cu ardelenii. Partida dintre Farul și FCSB se va juca pe 22 mai, de la 20.30.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net