Sepsi și-a apărat Supercupa României, Farul ratează primul trofeu din sezon

Ultima actualizare:

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe și-a apărat Supercupa României, cucerind cel de-al doilea astfel de trofeu din istoria sa, după ce a învins Farul Constanța, sâmbătă, cu scorul de 1-0. Disputată la Ploiești, partida a fost săracă în șuturi pe poartă, iar unica reușită a purtat semnătura lui Ion Gheorghe ('47). 

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe și-a apărat Supercupa României (FOTO: Sportpictures)
Sepsi OSK Sfântu Gheorghe și-a apărat Supercupa României (FOTO: Sportpictures)

Pentru Farul Constanța se anunța a fi un meci de fotbal dificil, încă înainte de fluierul de start, formația lui Gheorghe Hagi având o serie de indisponibili și fiind în situația de a improviza. „Dacă nu câștigi, ești dezamăgit. Până la urmă, așa e fotbalul, ei au marcat un gol, iar noi doar atât am putut face. Păcat că am pierdut o finală, dar face parte din joc, din fotbal. Învățăm din toate acestea, ținem capul sus și trebuie să privim la ce vine în față, pentru că avem mult de muncă. Nu contează numărul accidentaților, unii au fost, alții nu. Suntem la început de drum, s-a văzut și în seara asta că anumite lucruri s-au pierdut, unii jucători noi trebuie să învețe sistemul. Avem de muncă, vom vedea”, a fost reacția „la cald” a lui Gheorghe Hagi.

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe și-a apărat Supercupa României (FOTO: Sportpictures)
Sepsi OSK Sfântu Gheorghe și-a apărat Supercupa României (FOTO: Sportpictures)

Primul trofeu din cariera lui Liviu Ciobotariu

Practic, formația antrenată de Liviu Ciobotariu și-a adjudecat primul trofeu, nu doar de când acesta a preluat banca tehnică, ci din carieră, acceptând funcția de tehnician, de la începutul lunii iunie, după plecarea lui Cristiano Bergodi. De altfel, golul partidei a fost înscris chiar după o centrare a fiului lui Liviu Ciobotariu, Denis Ciobotariu.
„Este o seară minunată pentru mine, e primul meu trofeu din cariera de antrenor. Vreau să le mulțumesc jucătorilor, pentru că au făcut un joc foarte bun. Ei sunt actorii principali, pentru că au fost receptivi la tot ceea ce am lucrat în cantonament. Am făcut un joc bun. Am început ezitant, 15 minute, după care ne-am intrat în ritm. Am avut și șansă, pentru că Farul și-a creat două-trei situații de a marca. O seară minunată pentru mine, sunt bucuros! Este primul joc al sezonului și l-am depășit cu bine. Important este să ne menținem linia și să încercăm să repetăm performanțele pe care le-au avut, în trecut, antrenorii și jucătorii. Am fost inspirat că am început cu Ion Gheorghe, îl cunosc foarte bine. Suntem pe un drum bun, am început cu dreptul. Vreau să mulțumesc suporterilor care au fost la stadion, sunt convins că le-am făcut o bucurie”
, a fost declarația plină de entuziasm a lui Liviu Ciobotariu.
„Am făcut ce am pregătit la antrenament și ne bucurăm că am păstrat și Cupa și Supercupa la Sfântu Gheorghe. Ușor-ușor începem, acesta e idealul clubului, vom vedea pe parcurs unde vom ajunge. Cred că e primul gol pe care l-am marcat cu capul! Am lucrat la antrenamente centrări și mă bucur că am fost la locul potrivit. E clar că nu suntem la 100% din ce poate echipa, dar pe parcurs ajungem și acolo. Pentru mine, e mai ușor cu Ciobotariu, pentru că l-am mai avut antrenor. Știe să facă atmosferă și vedeți și voi că încă vin trofee aici”, a spus unicul marcator al partidei, Ion Gheorghe.

Se pregătește de cupele europene

Chiar dacă a ratat primul trofeu din acest sezon, Farul Constanța are în față o provocare importantă, urmând să-și înceapă evoluțiile din cupele europene. Formația lui Gică Hagi va primi, miercuri, 12 iulie, de la ora 20.30, vizita celor de la Sheriff Tiraspol, în manșa tur a primului tur din Liga Campionilor. În schimb, Sepsi OSK Sfântu Gheorghe va avea următorul duel, pe 14 iulie, în deplasare la Rapid, în cadrul primei runde din noul sezon al Superligii României.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Cosmin Avram vlogger jpg
image
image
image
image
image
image
profimedia 0871124364 jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Jose Mourinho (EPA) jpg
Real Madrid (EPA) jpg
Andy Murray (EPA) jpg
Gloria Buzau Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Andres Sfait (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net