Şi-au luat fotbalist cu un genunchi din plastic

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Senegalezul în vârstă de 30 de ani, Issa Ba, a fost cel ales de Dinamo să-l înlocuiască pe Djakaridja Kone, plecat în această vară în Franţa. Opţiunea a fost neinspirată, şi nu pentru că mijlocaşul n-ar avea valoare, ci pentru că are un genunchi aproape distrus, iar Bonetti nu se poate baza pe el. Cu Petrolul, jucătorul a lipsit din nou.

Dinamo n-a avut bani de transferuri în această vară şi în aceste condiţii a ales să rişte. L-a adus de la Gaz Metan Mediaş pe Issa Ba, un jucător care când a jucat a impresionat, dar despre care se ştia că are un dosar al accidentărilor foarte stufos.

Puţini ştiau însă exact despre ce e vorba. Produs al francezilor de la Laval, Issa Ba putea ajunge un jucător foarte mare. În 2006 a fost transferat de Auxerre şi a jucat 24 de meciuri în acel sezon de Ligue 1.

În 2007, într-un moment când era pe val, închizătorul a suferit o accidentare horror la genunchiul stâng, iar cariera sa a regresat. Issa Ba a suferit o intervenţie chirurgicală foarte complicată, iar un tendon era atât de distrus încât doctorii n-au avut ce să-i facă decât să-l refacă din plastic. În acel moment ar fi trebuit să se retragă din activitate, dar senegalezul a refuzat. A tras cu dinţii să revină, dar n-a mai fost acelaşi.

Practic, în trei ani de zile, între 2007 şi 2010, Issa Ba a mai jucat doar 4 partide oficiale. Auxerre a renunţat la el şi africanul a mers la Wisla Cracovia.

Când a ajuns în Polonia, a declarat că va reveni în forţă, dar n-a fost aşa. Din cauza aceloraşi probleme la genunchi, care ceda constant la orice efort, a jucat doar 10 meciuri, iar „leşii" au renunţat la el. După acest episod, a mai făcut un pas înapoi, spre România, la Târgu Mureş.

Pentru ardeleni a reuşit 30 de meciuri şi părea că accidentările îi dau pace. La Dinamo însă, genunchiul a cedat din nou. A venit accidentat la echipă, a ratat o parte din pregătire, a făcut „apă la genunchi" şi Bonetti se plânge că nu poate rezista un meci întreg pe teren.

Asta chiar dacă a evoluat tot timpul cu faşe şi injecţii pentru durere. Deşi joacă pe proprie răspundere, Issa Ba nu se mai poate păcăli. Senegalezul a spus zilele trecute că riscă orice pentru a-şi continua cariera, dar genunchiul refăcut din plastic pare să nu mai poată susţine efortul unui meci de Liga I şi cupe europene.

Mircea Rednic: «Am fost peste Dinamo!»

Mircea Rednic, antrenorul Petrolului, a declarat că înfrângerea din Ştefan cel Mare a fost nemeritată.

simeon stalpnicul png

„Cu Rapid am dominat tot meciul şi al luat doar un punct, iar cu Dinamo, la fel, ei doar s-au apărat, şi n-am luat nici un punct. E frustrant, dar n-am ce să le reproşez jucătorilor. E al doilea meci când pierdem în prelungiri", a afirmat „Puriul".

Atacantul Ferrari i-a salvat pe «câini»

George Ţucudean a ajuns la al cincilea gol pentru Dinamo în acest sezon prin reuşita din minutul 90+4 al meciului cu Petrolul.

simeon stalpnicul png

Fanii dinamovişti au şi găsit o explicaţie amuzantă pentru prestaţia lui Ţucudean şi anume că jucătorul e suficient de bogat încât să nu se lase demoralizat de întârzierile salariale de la club, spre deosebire de colegii lui.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Fiicele Regelui Mihai si Principele Radu la parastasul de 6 ani al Regelui Mihai   Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale (2) jpeg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
ilie nastase facebook jpeg
Endrick, Real Madrid (EPA) jpg
Bayern Munchen Dinamo Zagreb (EPA) jpg
Salvatore Schillaci (Getty Images) jpg
Andrei Ratiu (Sportpictures) jpg
Valentin Mihaila (Sportpictures) jpg
Jocurile Olimpice (Getty Images) 2 jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net