Steaua, chinuită rău la Timişoara

image
Florin Gardoş este cel mai bine cotat jucător din actuala echipă a Stelei (Foto: Mediafax)

În drumul spre titlul cu numărul 25, Steaua face astăzi o escală la Timişoara. Chiar dacă vor întâlni pe ACS şi nu pe vechea Politehnica, steliştii nu au amintiri prea plăcute de pe stadionul „Dan Păltinişanu”, unde au câştigat o singură dată în ultimii 10 ani.

Deplasările Stelei la Timişoara au stat mult timp sub amintirea fabulosului 8-1 din aprilie 2004, meci în care jucătorii alb-violeţi au fost aplaudaţi la scenă deschisă în ciuda umilinţei din teren.

Ulterior, pentru a spăla acea ruşine istorică, timişorenii s-au mobilizat la maximum în duelurile cu Steaua. Aşa se face că, de-atunci, roş-albaştrii au revenit de nouă ori pe arena „Dan Păltinişanu", dar n-au câştigat decât o singură dată, în 2009 (1-0, gol Romeo Surdu).

În rest, au fost consemnate patru remize şi trei victorii ale gazdelor, două dintre acestea în fazele avansate ale Cupei României. Şi care e legătura cu ACS Poli? Ei bine, din lotul cu care Politehnica scotea Steaua din Cupă în octombrie 2011, scor 2-0, cinci jucători (Mera, Popovici, Gorobsov, Poparadu şi Kirev) şi-au mutat bagajele la actuala reprezentantă a Timişoarei în Liga I.

De partea cealaltă, Iasmin Latovlevici e singurul stelist care s-a aflat pe teren în 2011 şi care are şanse să fie introdus în joc şi astăzi. Atmosfera din tribunele stadionului „Dan Păltinişanu" va fi şi ea ca pe vremuri, peste 20.000 de timişoreni cumpărându-şi deja bilete pentru a vedea la lucru echipa lui Laurenţiu Reghecampf.

Dan Alexa, un «coşmar» pentru campioni

Timişorenii mai au un atu pentru a spera într-un rezultat pozitiv cu Steaua. Proaspătul antrenor al lui ACS, Dan Alexa (34 de ani), n-are motive să se sperie de gruparea roş-albastră. Ca jucător, Alexa a bifat nenumărate meciuri contra Stelei, dar a pierdut extrem de puţine. Din 2006, de când a fost adus la Poli Timişoara de Marian Iancu, Alexa a prins 12 partide cu Steaua, pierzând numai două. La acest bilanţ pozitiv se adaugă alte două remize din sezonul 2011-2012, când actualul antrenor al celor de la ACS îmbrăca tricoul Rapidului.

Vechea Poli, meci pe «Hristo Stoicikov Arena»!

În timp ce ACS se pregăteşte de încleştarea cu Steaua, ASU Poli Timişoara îşi continuă cursa spre promovarea în liga a treia. Echipa antrenată de Paul Codrea e lider în Divizia D Timiş, iar astăzi are deplasare grea la Dudeştii Vechi, cu Pobeda, pe „Hristo Stoicikov Arena". Stadionul din Dudeştii Vechi, localitate plină de etnici bulgari, a primit această denumire chiar după o vizită făcută de fostul internaţional de la sud de Dunăre.

image
Florin Gardoş este cel mai bine cotat jucător din actuala echipă a Stelei (Foto: Mediafax)
 Foto   Facebook Ile du Levant  (4) jpg
Reghe, botez Liam jpg
Foto   FacebookTelegondola si Partia Olimpica Borsa (10) jpg
ferentz iohannis  jpg
simley si marius jpeg
foto1 liviu si sotia in dubai jpeg
foto1 jpeg
calendar ortodox 2021 26 septembrie sf neagoie basarab png
Explozie produsa de doborarea unui SU 3o rusesc Captura Twitter jpg
negociere banca clienti csalb
image
image
image
image
Simona Halep, Instagram jpg
Meci retragere Federer Foto EPA EFE
Un protestatar și-a incendiat brațul la Laver Cup FOTO EPA-EFE
tenis madrid epa efe h 55182184 jpeg
aeroclubul romaniei competitie acrobatie aeriana foto Facebook (5) jpg
Romania LetoniaU19, Sportpictures jpg