Steaua poate pierde 20.400 € pe zi la Euro

Ultima actualizare:

    Stelistul Stanciu este unul dintre jucătorii care ar putea face parte din lotul României la EuroFoto: Mediafax
Stelistul Stanciu este unul dintre jucătorii care ar putea face parte din lotul României la EuroFoto: Mediafax

Cantonamentul naţionalei în Turcia a început, dar scandalul Federaţiei cu Steaua e în toi. Popa şi compania n-au fost lăsaţi de Laurenţiu Reghecampf la lot şi toată lumea a luat foc. FRF ştie că nu poate forţa mâna Stelei, dar ameninţă campioana că nu-i va lua nici măcar un om în Franţa.

Turneul de pregătire organizat de Anghel Iordănescu e deja un fiasco total, dar consecinţele se pot propaga mult în viitor, putând afecta chiar Campionatul European de la vară. Steliştii n-au ajuns încă în cantonamentul naţionalei din Antalya şi cei din Federaţie sunt disperaţi. Selecţionerul Anghel Iordănescu a cerut public sancţionarea clubului rebel, doar că legal nu prea se poate, având în vedere că acţiunea naţionalei se face în afara calendarului UEFA.

Astfel, şefii fotbalului românesc iau în calcul o răzbunare mai puţin oficială: renunţarea la stelişti pentru turneul final din Franţa. Dacă într-adevăr Iordănescu şi ai lui îşi vor permite această pedeapsă pe criterii subiective, Steaua ar pierde pe lângă expunerea jucătorilor săi importanţi şi o sumă mare de bani. Asta pentru că UEFA oferă cluburilor care dau jucători la naţională câte 3.400 de euro de om pentru fiecare zi la Euro 2016, care începe să se contabilizeze cu cinci zile înainte de primul joc oficial, când echipele sunt obligate să fie deja în Franţa. 

Cu şase jucători convocaţi, aşa cum s-a întâmplat în ultima vreme, înmulţit cu minimum 20 de zile, cât ar ţine faza grupelor, s-ar ajunge la aproximativ 400.000 de euro, bani pierduţi de Gigi Becali pentru refuzul de a permite steliştilor să participe la această acţiune neoficială organizată de FRF. Şi totul pare plauzibil, mai ales în cazul în care Steaua nu va câştiga campionatul şi nici un jucător de-al ei nu va rupe cu adevărat gura târgului. Iordănescu poate spune că nimeni nu l-a impresionat şi doar opinia publică îl poate contrazice, fără efect însă, pentru că atunci steliştii nu-l vor putea obliga instituţional pe „General” să le convoace jucători la Campionatul European.

Drama cea mai mare ar suferi-o însă Ciprian Marica, picat fără să vrea în mijlocul acestui scandal. Practic, atacantul a venit la Steaua tocmai pentru a prinde mai uşor naţionala şi ar rata acest obiectiv fără să ţină de el neapărat. Totul rămâne însă doar o teorie, nimeni necrezând cu adevărat că „Tata Puiu” va sabota în asemenea fel interesele echipei naţionale a României din cauza unei lupte de orgolii în care, realist, el are dreptate cel mai puţin.

Ivan, singurul stelist la lot?

Andrei Ivan e cel mai bun produs al Craiovei pentru exportat în acest an, dar variantele din străinătate nu s-au concretizat. S-a vorbit cu Barcelona şi Espanyol, dar până la urmă va rămâne tot în Liga I. Se pare că Gigi Becali a bătut marți seară (26 ianuarie) palma cu Mihai Rotaru, finanţatorul Craiovei, iar atacantul în vârstă de 19 ani va îmbrăca tricoul roş-albastru pentru următorii cinci ani. Paradoxal, acesta se află în cantonamentul naţionalei din partea CS U, dar poate deveni miercuri (27 ianuarie) singurul reprezentant al Stelei, fără să aibă însă nevoie de acceptul lui Reghecampf.

Dinamo îşi va chema jucătorii înapoi?

Majoritatea adversarelor la titlu au fost nemulţumite că Steaua îşi joacă din nou rolul de echipă privilegiată şi au ameninţat că vor refuza şi ele să trimită jucători la lot. Pandurii a făcut puţină gargară, dar Edi Iordănescu nu şi-a sabotat tatăl şi i-a lăsat în Turcia pe Săpunaru, Răduţ, Hora şi Ropotan. Dinamo, mândră şi disponibilă la început să dea oameni la lot, s-a răzgândit însă din orgoliu şi se pare că Mircea Rednic îi va chema înapoi la club pe Filip, Nedelcearu şi Rotariu.

Ne-a refuzat şi Turkmenistan

Săpunaru este unul dintre cei mai valoroşi jucători pe care îi are Anghel Iordănescu în Antalya
Săpunaru este unul dintre cei mai valoroşi jucători pe care îi are Anghel Iordănescu în Antalya

Anghel Iordănescu are parte de cea mai ruşinoasă perioadă de când conduce echipa naţională. După ce a rămas fără o parte din jucătorii selecţionaţi, marți (26 ianuarie) a mai pierdut şi un amical. Şi nu ne-a refuzat vreun colos al fotbalului mondial, ci anonima naţională a Turkmenistanului, locul 121 în ierarhia FIFA. Federaţia de la Ashgabat a spus că nu e interesată de o partidă în care să fie umilită, ci a venit în Antalya cu mulţi tineri, pentru a se antrena în condiţii bune, sub soarele Mediteranei.

Astfel, naţionala lui Anghel Iordănescu a rămas cu doar două meciuri amicale, ambele cu echipe de club şi destul de slăbuţe. Pe 30 ianuarie, Ivan şi compania vor evolua contra formaţiei Torpedo Kutaisi, locul 10 din Georgia, iar pe 2 februarie împotriva echipei Zimbru Chişinău, locul trei din Republica Moldova. Acest lucru dă şi mai multă apă la moară celor care au considerat total inutil şi neadecvat acest cantonament. Practic, partidele cu cele două echipe sunt mult sub amicalele pe care jucătorii selecţionaţi le-ar fi disputat cu colegii lor dacă rămâneau în programul de la club.

Nici antrenamentele nu merg însă foarte bine în Turcia. La prima sesiune ţinută marți (26 ianuarie) în Antalya, Iordănescu a avut la dispoziţie doar opt jucători, de la Astra Giurgiu, CS U Craiova şi Balauru, de la FC Voluntari. Miercuri (27 ianuarie) sunt aşteptaţi restul, dar tot fără stelişti.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo (EPA) jpg
Real Madrid (EPA) jpg
Sabrina Maneca Voinea (Facebook) jpg
sabalenka instagram jpg
Maradona
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net