Supercupa României, momentul de cotitură în fotbalul nostru. Meciul e sâmbătă

Ultima actualizare:

Sâmbătă, de la ora 20.30, va avea loc meciul de deschidere al sezonului 2022/2023, care le va aduce față în față pe CFR Cluj, campioana României și Sepsi OSK, echipa care a cucerit Cupa țării noastre. Partida care va fi televizată la Digi Sport, Orange Sport și Prima Sport se va juca la Arad, pe stadionul „Francisc von Neuman” și va intra în istorie drept cea dintâi din prima scenă a fotbalului românesc, care va avea tehnologia VAR.

CFR Cluj e favorită în fața celor de la Sepsi (FOTO: Sportpictures)
CFR Cluj e favorită în fața celor de la Sepsi (FOTO: Sportpictures)

Din punct de vedere al cifrelor, valoarea lotului avut de CFR Cluj e de peste două ori mai mare față de cea a lui Sepsi, Transfermarkt aproximând fotbaliștii campioanei României la aproape 30 de milioane de euro. Comparativ, cifrele lui Sepsi abia dacă ating 14 milioane de euro. Cel mai bine cotat fotbalist din rândul lui CFR Cluj este fundașul Andrei Burcă, aproximat la 4 milioane de euro. De cealaltă parte, în lotul lui Sepsi, cei mai valoroși fotbaliști, la egalitate, cotați cu câte 1,2 milioane de euro, sunt portarul Roland Niczuly și mijlocașul Ion Gheorghe.

La cei 54 de ani ai săi, Dan Petrescu a acceptat să ocupe banca tehnică a lui CFR Cluj de trei ori, cel mai recent începând din august 2021. Sepsi se află sub comanda lui Cristiano Bergodi, antrenorul în vârstă de 57 de ani preluându-și echipa din toamna lui 2021 și prelungindu-și, recent, înțelegerea pentru încă un sezon.

În vederea acestui meci, CFR Cluj vine cu un moral foarte bun, cucerind pentru a cincea oară consecutiv trofeul din primul eșalon românesc, devenit, din sezonul care stă să înceapă, Superliga. Totuși, săptămâna aceasta, gruparea lui Dan Petrescu a debutat în primul tur preliminar al Ligii Campionilor cu un rezultat curios, doar o remiză albă, în fața armenilor de la Pyunik Erevan.

Este primul meci din România cu tehnologia VAR

De altfel, tehnicianul din Gruia a dorit să tragă un semnal de alarmă, declarând în stilul său caracteristic, înaintea partidei europene: „Fotbalul românesc e dezastru. Suntem dezastru, în momentul de faţă. Oricine ne prinde, ne bate! Şi la nivel de club, şi la nivel de echipă naţională. Dar sper în continuare CFR să menţină rezultatele din ultimii ani şi să ajungem într-o grupă de cupă europeană. Dacă se ajunge într-o grupă europeană, CFR îşi face datoria”.

Confruntarea pentru Supercupa României va fi condusă la centru de Adrian Cojocaru, a cărui echipă va fi completată de Valentin Avram, Ciprian Danșa și Iulian Dima. Acestora se adaugă nume mari din rândul „fluierașilor” români: Istvan Kovacs (arbitru VAR), Mihai Artene (asistent VAR) și Ovidiu Hațegan (suport VAR).

Cu Adrian Cojocaru la centru, CFR Cluj a avut, în sezonul recent încheiat, o victorie, un egal și o înfrângere. Comparativ, pe Sepsi a arbitrat-o o singură dată, când s-a impus chiar formația din Sf. Gheorghe.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Bianca Ghelber (Facebook) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net