Surpriză: Edi Iordănescu e ca și instalat selecționer

Pentru că Ladislau Boloni i-a dus cu vorba pe oficialii Federației Române de Fotbal mai bine de două săptămâni, aceștia au decis să nu mai aștepte răspunsul veteranului antrenor. Așa că s-au reorientat și ar fi ajuns la o înțelegere de principiu cu Edi Iordănescu.

Edi Iordănescu ar putea fi noul selecționer al României (FOTO: Sportpictures)
Edi Iordănescu ar putea fi noul selecționer al României (FOTO: Sportpictures)

Conform gsp.ro, care citează surse autorizate din cadrul FRF, fiul lui Anghel Iordănescu este ca și înscăunat pe scaunul de pe care tatăl lui a scris istorie la Cupa Mondială din 1994, din SUA.

Fostul tehnician al FCSB, în vârstă de 43 de ani, s-ar fi înțeles de principiu cu federalii asupra tuturor detaliilor care urmează să fie trecute în contract, iar acum nu mai trebuie decât să primească respectiva înțelegere în formă scrisă, pentru a o da avocaților săi să o studieze. Pentru că Iordănescu jr are o echipă de avocați care îi supervizează toate contractele. Tot ei au făcut și acel contract cu Gigi Becali, în care trecuseră clauza specială că antrenorul poate pleca și trebuie să primească o anumită compensație dacă patronul echipei critică jucătorii sau pe el în public. Până la urmă, proprietarul FCSB a încălcat înțelegerea, dar Iordănescu jr a renunțat să îi ia banii, deși toată lumea l-a sfătuit să o facă.

Revenind la problema selecționerului, dacă avocații își vor da acordul, atunci Edi Iordănescu va fi anunțat la începutul săptămânii viitoare drept noul selecționer al naționalei României. Ar fi al doilea fiu care își urmează tatăl pe banca primei reprezentative. Deschizători de pârtie au fost Mircea și Răzvan Lucescu.

Primele meciuri ale naționalei României vor avea loc în luna martie amicalele cu Grecia și Israel. La 25 martie, pe stadionul Steaua din Bucureşti, tricolorii vor întâlni naţionala Greciei. Ultimul duel cu elenii a avut loc în septembrie 2015, tot la Bucureşti, în preliminariile Euro 2016, scor 0-0.

Patru zile mai târziu, la 29 martie, România va juca în deplasare cu Israel. Precedenta confruntare datează din 2018, succes al tricolorilor într-un amical la Netanya, scor 2-1. Orele de începere pentru cele două jocuri, precum şi localitatea de disputare a partidei din Israel vor fi stabilite şi comunicate ulterior.

Partidele oficiale ale României din 2022, din Liga Naţiunilor, se vor disputa în lunile iunie şi septembrie:

4 iunie 2022: Muntenegru – ROMÂNIA (ora 21:45)

7 iunie 2022: Bosnia şi Herţegovina – ROMÂNIA (ora 21:45)

11 iunie 2022: ROMÂNIA – Finlanda (ora 21:45)

14 iunie 2022: ROMÂNIA – Muntenegru (ora 21:45)

23 septembrie 2022: Finlanda – ROMÂNIA (ora 21:45)

26 septembrie 2022: ROMÂNIA – Bosnia şi Herţegovina (ora 21:45)

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
profimedia 0891639079 jpg
image
image
image
image
image
image
Romania la ceremonia Jocurilor Olimpice (EPA) jpg
delegatia romaniei ceremonia deschidere jpg
Rafael Nadal (EPA) jpg
Nadia Comaneci (Sportpictures) jpg
Radu Dragusin (Facebook) jpg
Corvinul Rijeka (Sportpictures) jpg
David Popovici (EPA) jpg
delegatie romania jocuri olimpice jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net