Telenovela ia o pauză: CFR îl păstrează ca antrenor pe Dan Petrescu

Schimbul de replici acide pare să se fi domolit la CFR Cluj, unde antrenorul Dan Petrescu și finanțatorul Neluțu Varga „s-au înțepat”, în câteva rânduri, prin presă. 

Dan Petrescu are contract cu CFR Cluj, până în 2024 (FOTO: Sportpictures)
Dan Petrescu are contract cu CFR Cluj, până în 2024 (FOTO: Sportpictures)

„În urma ultimelor speculaţii apărute în mass-media cu privire la posibila schimbare de pe banca tehnică a antrenorului echipei noastre, clubul CFR 1907 Cluj doreşte să facă anumite precizări.

Dan Petrescu are parte de încrederea conducerii clubului şi rămâne în continuare antrenorul echipei CFR 1907 Cluj. Tehnicianul echipei noastre a avut o discuţie cu patronul clubului, una bazată pe maturitate şi respect, iar scopul ambelor părţi s-a dovedit a fi, aşa cum era de aşteptat, unul comun: acela de a avea continuitate pe banca tehnică şi de a avea rezultate importante.

Rămânem o familie unită, aşa cum am fost mereu, iar pentru asta avem nevoie ca şi suporterii să fie în continuare alături de jucători, dar şi de staff-ul tehnic, pentru că doar împreună vom reuşi să obţinem rezultate importante, aşa cum am făcut-o mereu în ultimii ani”, a precizat CFR Cluj.

Patronul CFR, supărat pe Dan Petrescu

Finanțatorul clubului, Neluțu Varga, a declarat și el pentru ProTV: „Rămâne! Urmează să-mi explice cum vrea să reabiliteze echipa și cum a jucat atât de prost echipa. Întâlnirea noastră nu era să-l dau afară.

Să-mi explice care sunt motivele, de ce joacă așa moale, de ce nu joacă un fotbal frumos, de ce nu dă goluri mai multe. Obiectivele sunt aceleași: câștigarea campionatului și primăvara europeană.

Pe mine m-a deranjat că ne-a făcut pe toți proști la televizor. Stai așa, că nu suntem proști! I-am făcut toate serviciile și tot ce și-a dorit, dacă i-am pus tot la dispoziție, asta nu înseamnă că suntem proști. Sau să nu aibă impresia că noi nu vedem că echipa nu joacă bine”.

Zilele trecute, lucrurile păreau a fi mult mai tensionate, decât pare acum. Dan Petrescu răbufnea, pe fondul zvonurilor că ar putea fi schimbat din funcția de antrenor, punctând: „Eu nu înţeleg de unde vine această presiune, nu înţeleg de niciun fel. În primul meu an aici, am câştigat campionatul şi am plecat, da. Am revenit, am luat iar campionatul, am dus echipa în grupele Europa League, am ajuns până în primăvară.

„Dacă s-a plicitisit lumea să ia campionate, plec”

Anul următor, am câştigat iar campionatul, iar ne-am dus până în grupele Europa League. Nici atunci nu era lumea mulţumită. După șase luni, iar au fost probleme, iar m-au întors, iar m-au chemat, iar am luat campionatul, iar am ajuns în grupe.

Băi, băieţi, dacă s-a plictisit lumea să ia campionate şi să meargă în grupele europene, nicio problemă, plec. Mai mult decât să iau campionatul şi să merg în grupele europene nu pot să fac. Poate vine altul şi ia Champions League. Ia campionatul, ajunge în grupele Champions League”.

Iar Neluțu Varga nu se lăsa mai prejos, spunând pentru PlaySport: „Bate câmpii! I-am făcut absolut toate poftele și singurul lucru care mă interesa erau rezultatele. Până acum, nici măcar salariul lui nu și l-a câștigat din performanțele acestui sezon. Dacă ne raportăm la bugetul clubului, e o discrepanță serioasă între ce a adus prin rezultate și ce cheltuim. Firește că sunt nu nemulțumit, ci foarte nemulțumit! Cum să mă simt altfel când am băgat atâția bani în jucători și ajungem să pierdem în Conference League cu ciuca bătăilor? E ceva care nu mai funcționează. S-a instaurat un blocaj pe care nu mi-l explic acum”.

Un lucru care poate să fi cântărit în rămânerea lui Dan Petrescu la CFR Cluj este și clauza de reziliere pe care o are cel poreclit „Bursucul”: 400.000 de euro. Tehnicianul a semnat, cel mai recent, în septembrie 2021 cu CFR Cluj, înțelegerea sa fiind până în iunie 2024.

CFR Cluj ocupă locul patru în Superliga României, la șase puncte distanță de liderul Farul Constanța, având însă două meciuri mai puțin disputate și un bilanț de șase victorii și trei înfrângeri. În Conference League, Grupa lui CFR Cluj e condusă de Slavia Praga (4p), urmată de Sivasspor (4p). Ardelenii sunt pe locul trei (1p), iar pe patru e FC Ballkani (1p).

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
percheziileadevarul png
image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net