Toni Petrea se teme de Dinamo. ”Va fi mai greu decât cu CFR!”

Ultima actualizare:

Antrenor principal al echipei de fotbal FCSB, Toni Petrea a declarat, astăzi (vineri, 28 ianuarie), într-o conferinţă de presă, că partida cu Dinamo va fi poate una mai dificilă decât aceea cu liderul CFR Cluj. Confruntarea este programată duminică, 30 ianuarie, la ora 20.00, pe arena din șoseaua Ștefan cel Mare.

Toni Petrea consideră că Dinamo e capabilă să pună probleme oricărei echipe (Foto: Marian Burlacu)
Toni Petrea consideră că Dinamo e capabilă să pună probleme oricărei echipe (Foto: Marian Burlacu)

Cu toate că FCSB se află pe locul 2 în Liga 1, iar rivala Dinamo ocupă penultima poziție, Petrea s-a arătat extrem de reținut în declarații. Mai mult decât atât, a subliniat dificultatea disputei. “Ne aşteaptă o partidă grea, poate chiar mai grea decât partida cu CFR. Este, va fi şi în continuare un derby între cele două echipe, indiferent de poziţia din clasament în momentul de faţă”.

Tehnicianul FCSB a făcut și o descriere a rivalei: ”Sunt o echipă supermotivată, care îşi doreşte să se lupte pentru evitarea retrogradării. Joacă în faţa propriilor suporteri, pe un teren care pe noi nu cred că ne va avantaja, dar vom vedea la ora jocului starea gazonului. Cred că din aceste considerente vom avea o partidă foarte grea”, a spus principalul, care a adăugat că probabil Dinamo va pune probleme serioase adversarilor în partea finală a sezonului. “Mi-aş dorit să mai existe asemenea derby-uri pe viitor”, a adăugat el.

Antrenorul FCSB crede că dinamoviştii vor face pressing la meciul de duminică. ”Cred că vor avea un stil de joc care să ne surprindă un pic. Cred că vor încerca să facă pressing şi să ne forţeze să greşim. Nu cred că vor sta la cutie. Din ce îl cunosc pe Flavius are un stil de joc ofensiv”.

Petrea s-a referit și la modul în care jucătorii săi trebuie să abordeze derby-ul: ”Noi trebuie să fim foarte concentraţi. Jucătorii care vor intra din primul minut sau pe parcurs vor trebui să fie concentraţi sută la sută pentru a nu da posibilitatea adversarului să pună probleme în preajma porţii noastre”, a spus Petrea.

Pe lângă cele trei goluri, FCSB a mai irosit și alte ocazii cu CFR (Foto: Marian Burlacu)
Pe lângă cele trei goluri, FCSB a mai irosit și alte ocazii cu CFR (Foto: Marian Burlacu)

Întrebat de ce se teme cel mai mult înaintea meciului cu Dinamo, Petrea a răspuns: “De atitudinea noastră, de modul cum vom intra pe teren. Pentru că toată lumea spune că Dinamo are o echipă slabă sau a înregistrat un rezultat nefavorabil într-un meci amical cu o echipă de liga a treia. Și poate lucrurile astea să ne dea cumva o lejeritate în a trata jocul. Nu vreau să se întâmple acest lucru. Sunt convins că la ora jocului cu noi vor fi foarte motivaţi şi îşi vor dori să câştige”.

FCSB nu poate miza pe Șut și Ovidiu Popescu, suspendați

Principalul echipei roș-albastre a vorbit şi despre problemele de lot pe care le are: “Avem ceva probleme cu suspendaţi. E vorba de Şut şi Ovidiu Popescu. Plus, vom vedea situaţia lui Ianis Stoica, care a avut o problemă medicală. A fost pe antibiotice săptămâna asta şi să vedem dacă vom putea să îl luăm în lot”.

Petrea spune că un asemenea derby merita un alt stadion

Anton Petrea s-a referit și la starea gazonului, acesta fiind afectat de vremea umedă de la București. “E o problemă. Din păcate trăim asemenea vremuri ca să jucăm în ianuarie şi temperaturile nu ne ajută foarte mult. Cred că s-ar fi putut găsi o soluţie pentru a se găsi un teren, un stadion adevărat pentru un asemenea joc. Un derby cred că merita un alt stadion, unde şi suporterii să fie în număr mai mare. Plus integritatea jucătorilor să nu aibă de suferit. Probabil că e o strategie a lor. S-au gândit că aşa ar avea mai multe şanse, pe un teren mai puţin bun. Cred că se putea juca pe Arena Naţională. Nu vreau să căutăm scuze. Trebuie să găsim soluţii să ne adaptăm la teren, să ne gândim la joc”.

În meciul cu CFR, fanii FCSB au trecut de la agonie la extaz (Foto: Marian Burlacu)
În meciul cu CFR, fanii FCSB au trecut de la agonie la extaz (Foto: Marian Burlacu)

Antrenorul FCSB își dorește ca fanii să susțină echipa

Cu toate că a spus că n-a auzit ce s-a strigat, duminica trecută, după meci, Anton Petrea s-a referit și la faptul că s-a auzit din tribune strigându-se “Demisia!”. “Teoretic n-ar fi motive. Avem suporteri fantastici, care îşi dorest performanţe, exigenţi şi e normal să fie nemulţumiţi când nu s-a câştigat campionatul de ceva timp. Eu îmi doresc ca numeroşii noştri suporteri care vin la stadion să susţină echipa”, a afirmat el.

FCSB va întâlni pe Dinamo, duminică, în deplasare, de la ora 20.00, în a 23-a etapă a Ligii 1. Formația roș-albastră ocupă locul 2 în clasament, cu 48 de puncte, în timp ce gruparea alb-roșie este pe 15, cu 12 puncte.

Meciul va fi transmis la Digi Sport, Look Sport și Telekom Sport.

Puteți urmări știrile Click! și pe Google News

image
image
image
image
image
image
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net