Totul sau nimic: meciul Farul-FCSB poate decide campioana din Superliga României

Farul Constanța și FCSB se vor înfrunta, duminică, de la ora 21.00, într-un duel transmis de DigiSport, OrangeSport și PrimaSport. Cele două echipe vor juca având titlul pe masă, fiind șanse ca în acest meci să se decidă campioana din Superliga României.

Farul poate ieși campioană încă din acest meci (FOTO: Sportpictures)
Farul poate ieși campioană încă din acest meci (FOTO: Sportpictures)

Echipa lui Gheorghe Hagi mai are nevoie de trei puncte pentru a-și adjudeca trofeul de fotbal din competiția internă. În cazul unui egal, însă, ar rămâne pe primul loc, dar emoțiile s-ar prelungi, iar titlul s-ar decide în ultima rundă: atunci, Farul are meci la CFR Cluj, iar FCSB primește vizita lui Rapid pe Arena Națională.
„Sperăm să fim aceeași echipă care să atace, să se apere bine fără minge și să atace foarte bine, ceea ce e fundamental. Vom ataca! Întotdeauna! Ăsta e principiul, noi avem principii, avem identitate. Trebuie să ne și apărăm foarte bine, pentru că adversarul este foarte, foarte bun, nu bun. Echipa câștigă trofee, jucătorii fac diferența, într-un anumit moment. Noi, ca echipă, din toate punctele de vedere, i-am distrus pe toți până acum. Nimeni nu ne dădea 1% să fim unde suntem”, a declarat Gică Hagi.

Sold-out la biletele pentru meciul din Ovidiu 

Dată fiind miza partidei, cererea de bilete a fost una uriașă, atingând 10.000, în condițiile în care capacitatea stadionului din Ovidiu abia dacă depășește 4.500 de locuri. „Foarte mișto va fi. Noi, la Farul, suntem majoritatea foști jucători. Nouă ne plac atmosfera și presiunea, asta vrem să le transmitem și jucătorilor. Până la urmă, ce e apăsător? Cu siguranță, la Constanța e nevoie de un stadion. A fost o dezbatere pe tema biletelor, cu FCSB și Rapid. Noi avem o capacitate de 4.000 de locuri. 2.700 sunt abonamente, undeva la 300 pentru adversari și o zonă tampon de 100. Mai rămân 1.000 de bilete de vânzare. Gândiți-vă că erau peste 10.000 de cereri de bilete. Dacă am fi avut 10.000 de bilete, cu siguranță că 10.000 am fi vândut, în plus față de ce avem. Nu că nu vrem, ci nu avem posibilitatea. În primul rând pentru constănțeni, pentru Farul și abia apoi ne gândim la adversar”, a spus Ciprian Marica, acționar la echipa „Regelui”. Dată fiind „criza” de bilete, clubul a decis să nu pună în vânzare „la liber” tichetele pentru jocul cu FCSB, ci să le distribuie în cadrul clubului.

În vederea confruntării, FCSB se va putea baza pe Andrea Compagno, care s-a recuperat și are toate șansele să fie titular, în vreme ce Farul Constanța are un moral bun, după ce s-a înțeles cu Rivaldinho, atacant cu care era în tratative de mult timp, atacantul de 28 de ani pregătindu-se pentru a doua aventură la formația de pe malul mării. Totuși, gazdele nu vor putea conta pe golgheterul lor, Denis Alibec, suspendat două etape, după meciul cu CSU Craiova. La nivel valoric al loturilor, FCSB este net superioară, fiind de două ori mai bine cotată decât Farul. Cel mai valoros jucător al echipei din Capitală este Darius Olaru, fiind aproximat la peste cinci milioane de euro, în vreme ce constănțenii îl au pe Tudor Băluță, cotat la două milioane de euro. Dacă Farul va reuși să se impună, Gică Hagi își va trece în palmares cel de-al doilea titlu din carieră. Comparativ, un succes al echipei din Capitală și eventuala câștigare a campionatului ar aduce trofeul în București, după o pauză de opt ani.

Calculele pentru titlu

Dacă va câștiga meciul cu FCSB, Farul poate începe sărbătorirea titlului. În cazul unui egal, însă, tensiunea se va muta în ultima etapă, când constănțenii ar trebui să o învingă pe CFR Cluj pentru a-și adjudeca supremația din Superliga României. Dacă va scoate doar un egal la ardeleni, ar putea câștiga titlul în situația în care FCSB nu se impune cu Rapid. De partea cealaltă, FCSB ar putea ieși campioană, dacă reușește un egal la Ovidiu, iar Farul nu se impune cu CFR. Un alt scenariu câștigător pentru echipa din Capitală este să se impună cu gruparea lui Hagi, iar în meciul cu Rapid să obțină minimum același rezultat precum Farul la CFR Cluj.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net