"Tricolorii", la bătaie cu Franța la trofee


    Elevii lui Iordănescu sunt  printre cei mai titraţi  jucători din grupa  de la Euro
Elevii lui Iordănescu sunt printre cei mai titraţi jucători din grupa de la Euro

Cei patru selecţioneri din grupa noastră de la turneul final i-au convocat pe cei mai în formă jucători pe care i-au avut la dispoziţie. Logic, prioritate au avut fotbaliştii care au ridicat ceva deasupra capului la finalul sezonului recent încheiat, iar asta oferă şi o perspectivă asupra valorii loturilor.

Din punct de vedere al campionilor stăm, surprinzător, mai bine decât Franţa. Claudiu Keşeru, Cosmin Moţi, Andrei Prepeliţă, câştigători ai titlului în Bulgaria cu Ludogoreţ Razgrad, Ovidiu Hoban, campion cu Hapoel Beer Sheva în Israel, Alexandru Măţel, campion cu Dinamo Zagreb în Croaţia şi giurgiuvenii Silviu Lung jr, Valerică Găman şi Denis Alibec, ridică la opt numărul titlurilor cu care mergem la Euro 2016. Francezii au doar şase proaspeţi campioni în lot, Evra şi Pogba cu Juventus, în Italia, Jeremy Mathieu, cu Barcelona, în Spania, N’Golo Kante, cu Leicester în Anglia, Matuidi, cu PSG, în Franţa şi Koman cu Bayern, în Germania. Băieţii lui Didier Deschamps compensează însă la Cupe, acontate în număr de 10, fapt care duce la 16 totalul trofeelor adjudecate în acest sezon. Francezii mai au o finală în aşteptare, Liga Campionilor, care va fi adusă în lot fie de Varane, de la Real Madrid, fie de Griezman, de la Atletico Madrid. 

Opt români au câştigat nouă trofee

În plus, pe lista de rezerve a selecţionerului din Hexagon se mai află cinci trofee, Liga Europa a lui Gameiro, de la Sevilla, tripla lui Rabiot cu PSG şi Cupa lui Schneiderlin  cu Manchester United. Acest lucru ne plasează pe locul secund în ordinea favoriţilor din grupă şi nu putem decât să sperăm că acest clasament se va concretiza şi la Euro, pentru că ar însemna accederea în optimi. Elveţia şi Albania nu emit pretenţii şi au împreună numărul trofeelor câştigate de Keşeru, Hoban, Măţel sau Alibec. Jucătorii din Ţara Cantoanelor mizează pe eventul lui Lichtsteiner cu Juventus şi pe titlurile lui Steffen, Embolo şi Zuffi cu Basel. La fel şi „Cenuşăreasa” grupei, debutanta Albania, care vine în Franţa cu un campion naţional de la Skenderbeu, unul din Azerbaidjan, de la Karabag, şi doi de la aceeaşi Basel, unde au foarte mulţi emigranţi.

cub Ramona Olaru și Cătălin Cazacu Natalia Mateuț și DJ Mahony png
cub lia bugnar png
george burcea lurch jpg
horoscop jpg
cub Andreea Perju png
celine dion jpeg
cub andrele png
Meghan Markle, Prințul Harry 4  sursa   Profimedia jpg
image
image
image
image
image
image
radoi mirel epa efe h 56947735 jpeg
Sorana Cirstea, EPA jpg
Goncalo Ramos, Getty jpg
Lionel Messi, Getty Images jpg
Maroc   Spania, Getty Images jpg
318310710 471139878468439 9093380521482870357 n (1) jpg