Universitatea Craiova - CFR Cluj: unii visează la Europa, alții la titlu

Ultima actualizare:

    Universitatea Craiova și CFR Cluj au oferit în ultimul timp meciuri încinseFOTO: Sportpictures.eu
Universitatea Craiova și CFR Cluj au oferit în ultimul timp meciuri încinseFOTO: Sportpictures.eu

Universitatea Craiova – CFR Cluj este meciul weekend-ului în fotbalul românesc. Ambele echipe sunt obligate să învingă sâmbătă seara, la ora 21.30, dacă vor să rămână cu șanse în lupta pentru obiectivele lor, astfel că ar trebui să ne așteptăm la un meci pe contre.

Foarte bine plasată în lupta pentru titlu în urmă cu doar două săptămâni, după ce le învinsese pe CFR Cluj și FCSB, Universitatea Craiova a făcut totul praf cu o seninătate demnă de o cauză mai bună. A pierdut trei meciuri, cu toate celelalte echipe din play-off și acum tremură pentru locul 3, care este atacat puternic de Sepsi, venită la doar un punct în spatele oltenilor. Tocmai de aceea, pentru Craiova victoria cu CFR Cluj este obligatorie, pentru că există posibilități reale de a rata cupele europene! Aceasta deoarece în cazul în care Astra va câștiga Cupa României în finala cu Universitatea din 22 mai, atunci în Conference League, noua competiție inventată de UEFA, vor merge direct doar giurgiuvenii și echipa clasată pe locul 2 în Liga 1, cea de pe locul 3 urmând să joace un meci decisiv pentru cupele europene cu câștigătoarea barajului din play-out, dintre echipele de pe pozițiilor 1 și 2 de acolo. Deci, locul 4 din play-off, în acest scenariu, va privi la televizor cum alte formații vor lupta pentru banii UEFA, pentru că de fapt în fotbalul românesc la asta se reduce totul.

Sarcina Craiovei este îngreunată și de absența de pe teren a căpitanului Bancu, care a fost suspendat, pe merit, trei etape după intervenția brutală asupra lui Rodriguez, în înfrângerea, 2-3, suferită acasă cu FC Botoșani. Practic, internaționalul român nu va mai juca până în sezonul viitor.

De partea cealaltă, CFR Cluj vine la Craiova de la înălțimea și cu pretențiile liderului campionatului, chiar dacă distanța față de FCSB este de doar un punct, iar jocul echipei nu justifică în nici un fel pretențiile de a deveni campioană (nu că rivalii lor, bucureștenii, ar merita la cum joacă). Antrenorul Edi Iordănescu, care simte în ceafă răsuflarea lui Adrian Mutu, care este dorit, conform celor de la ”Fanatik”, ca antrenor principal al echipei din sezonul următor, se poate baza pe tot lotul, dar și pe statistică. Aceasta spune că ardelenii s-au descurcat mult mai bine în fața Universității când au jucat pe stadionul ”Ion Oblemenco” decât atunci când au jucat acasă. Astfel, dacă înfrângerea de la Cluj cu 2-1 din turul play-off-ului, se încadra cumva în limitele normalului, având în vedere ultimele meciuri dintre cele două formații, acum cifrele sunt de partea CFR-ului. Acestea spun că din ultimele patru partide disputate de cele două echipe la Craiova, CFR a câștigat două și celelalte s-au încheiat la egalitate.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net