Victorie în ultima clipă pentru Rapid cu Mioveni, la revenirea lui Mutu

Ultima actualizare:

Rapid s-a impus în meciul cu CS Mioveni, sâmbătă, disputat acasă și încheiat cu 2-1 pentru giuleșteni. Sub ochii propriilor suporteri, care au pregătit o coregrafie dedicată căpitanului lor, Cristian Săpunaru, formația vișinie a luat cele trei puncte, suficient cât să urce pe locul secund în primul eșalon românesc.

Cristian Săpunaru (dreapta) a contribuit la golul decisiv (FOTO: Sportpictures)
Cristian Săpunaru (dreapta) a contribuit la golul decisiv (FOTO: Sportpictures)

Cea care a deschis scorul a fost Rapid, prin Jayson Papeau ('9), însă golul a fost anulat, în urma analizei tehnologiei VAR, pe motiv de ofsaid.

Mioveni n-a pierdut vremea și a înscris la jumătatea primei reprize, prin Adrian Scarlatache ('23), doar că bucuria nu a durat mult, pentru că în minutul 34, oaspeții au rămas în inferioritate numerică, din cauza eliminării lui Vlad Pop pentru cumul de „galbene”.

Giuleștenii au reușit să intre la pauză pe picior de egalitate, grație lui Antonio Sefer ('39). Cel care a făcut diferența a fost Kevin Luckassen, care a marcat aproape de fluierul final ('87), ducându-și echipa spre victorie.

Primul meci după operația lui Mutu

Din postura grupării cu cele mai multe meciuri câștigate, opt, în cele 11 etape disputate în Superliga României, Adrian Mutu s-a arătat mulțumit de echipa sa: „Este o victorie frumoasă pentru că a fost muncită, așa cum anticipam înainte de acest meci. Au făcut exact ceea ce spuneam: s-au apărat și au jucat pe contraatac. Dacă se valida acel gol, din startul partidei, cred că altul ar fi fost scorul. Am spus «dacă».

Mă bucur că avem opt victorii, cele mai multe din campionat. Vine o perioadă de două săptămâni în care o să avem câteva zile libere și, apoi, vom merge în cantonament. Este bine. Mă bucur că echipa a avut reacție, după golul primit. Mă bucur că băieții au atacat timp de 90 de minute și mă bucur cel mai mult pentru faptul că învățăm să câștigăm astfel de meciuri. Sunt complicate.

În momentul în care ai în fața ta o echipă care joacă doar pe contraatac, care se apără mult, devine foarte greu să-ți dezvolți jocul tău. Iar atunci când reușești să câștigi meciul cum am făcut-o noi, înseamnă și-a spus cuvântul calitatea jucătorilor”.

Gazonul din Giulești, o problemă pentru națională

Cele două formații au scos ce au putut mai bun în condițiile date, căci condițiile de joc nu au fost la superlativ. „Chiar nu mă pricep la iarbă, dar nu e normal să jucăm pe un astfel de gazon. Trebuie schimbat şi am înţeles că acest lucru se va întâmpla”, a declarat antrenorul Rapidului. Adrian Mutu și-a făcut un „cadou” frumos, astfel, în partida sa de revenire, după ce recent a suferit o intervenție chirurgicală.

Problema gazonului are ramificații mult mai mari, însă, dat fiind faptul că România va disputa aici, curând, meciul de grupele Ligii Națiunii, iar starea terenului ar putea pune probleme mari selecționatei lui Edi Iordănescu.

Prin succesul de sâmbătă, Rapid punctează a opta victorie în campionat, egalând la puncte, 24,  liderul clasamentului, Farul Constanța. Comparativ, CS Mioveni se află pe penultimul loc, cu șase puncte.

Debut cu succes pentru cel mai recent transfer al Rapidului

Kevin Luckassen s-a aflat la primul meci la Rapid, reușind să facă diferența și culegând laudele antrenorului său. Atacantul de 27 de ani s-a alăturat echipei abia săptămâna trecută, cel puțin pentru un sezon.

Debut fericit pentru Kevin Luckassen (FOTO: Sportpictures)
Debut fericit pentru Kevin Luckassen (FOTO: Sportpictures)

Fotbalistul a venit de la turcii de la Kayserispor, din ipostaza de jucător liber de contract, după ce jucase anterior și la Sepsi Sf. Gheorghe, a cărei ofertă a refuzat-o pentru a veni la Rapid.

„Am auzit despre atmosfera de aici, dar acum am trăit-o pe pielea mea. Sunt trei puncte importante, nu a fost ușor. La finalul zilei, punctele sunt cele mai importante. Pentru asta sunt fericit. Trebuie să continuăm așa, am început să creștem și eu am venit aici să ajut echipa. Vrem mai mult decât play-off”, a declarat olandezul.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net