Viitor sumbru pentru Gică Hagi! Echipa sa, aproape de play-out

Ultima actualizare:

    Gică Hagi
Gică Hagi

După eşecul de acasă cu Craiova (1-2), Viitorul riscă să piardă calificarea în play-off pentru prima dată în istorie.

Finalul sezonului regular bate la uşă, iar constănţenii şi-au complicat serios situaţia în clasament. Pentru ultimele două poziţii de play-off concurează cu şanse aproximativ egale Viitorul, Gaz Metan şi FC Botoşani.

Nimeni n-ar fi crezut la începutul lunii decembrie că Gică Hagi va ajunge să tremure pentru accesul în „finala de 6” a campionatului. Pentru Viitorul a urmat însă o serie neagră de şapte etape în care a câştigat doar două meciuri şi le-a pierdut pe celelalte cinci, ultimul eşec fiind consemnat duminică seară, pe teren propriu, în derby-ul rundei cu CSU Craiova (1-2). Ca urmare, gruparea din Ovidiu a alunecat pas cu pas în clasament, ajungând acum în preajma locului 6, ultimul vagon către play-off. Calculele ultimelor două runde ne arată o bătălie în care Viitorul trebuie să termine sezonul regular ori peste Gaz Metan Mediaş, ori peste FC Botoşani. Programul dezavantajează clar formaţia patronată şi antrenată de Hagi, care vineri se va deplasa la Cluj-Napoca, pe terenul campioanei CFR. Practic, dacă Viitorul nu câştigă în Gruia, atunci Gaz Metan şi FC Botoşani depind doar de propriile rezultate contra unor adversari abordabili.

Vizibil speriat de posibilitatea de a rata play-off-ul pentru prima dată de la înfiinţarea acestui sistem de desfăşurare al campionatului (2015-2016), Gică Hagi a pus tunurile pe fotbaliştii care s-au aflat pe teren la înfrângerea cu Craiova. Practic, „Regele” a criticat fiecare compartiment al echipei sale. „Portarul trebuia să ne salveze. Centrarea a fost de la 30 de metri, trebuia să iasă. Nu poate să stea pe linia porţii. Dacă ieşea, ne salva”, a spus mai întâi Hagi despre goalkeeper-ul Căbuz. „Dacă era bine antrenat, ne salva, antrenorii de portari trebuie să ştie că echipa noastră joacă cu apărare avansată. E una dintre nemulţumirile mele”, a completat fostul mare internaţional, cel vizat fiind Ştefan Preda, tehnicianul care se ocupă cu portarii la Viitorul. „Am greşit de două ori şi ne-a costat. Şi am ratat incredibil. Nu ştiu de ce nu ne-am apărat cum trebuie, ştiam că ei au viteză şi joacă pe contraatac. N-am fost lucizi în anumite momente, poate ţine de mentalitate şi de experienţă”, a mai spus Hagi despre restul fotbaliştilor săi.

Cu victoria de la Ovidiu, CSU Craiova a scăpat de emoţiile calificării în play-off, iar antrenorul Corneliu Papură se gândeşte deja la meciurile decisive din primăvară. „Cu publicul vulcanic de la noi de pe stadion şi cu o atitudine bună, va fi greu să ne învingă cineva”, a spus tehnicianul oltenilor, semn că CSU Craiova e una dintre candidatele la titlu.

3 echipe pe 2 locuri în cursa pentru play-off

Program Viitorul

CFR Cluj (deplasare)

Clinceni (acasă)

Program FC Botoşani

Sepsi (deplasare)

Poli Iaşi (acasă)

Program Gaz Metan

Clinceni (deplasare)

Dinamo (acasă)

image
image
image
image
image
image
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net