Visul Craiovei pentru titlu s-a năruit cu echipele mici

Ultima actualizare:

    Marius Constantin a marcat autogolul cu care Academica Clinceni a câștigat meciul cu CraiovaFOTO: Sportpictures.eu
Marius Constantin a marcat autogolul cu care Academica Clinceni a câștigat meciul cu CraiovaFOTO: Sportpictures.eu

După victoriile cu CFR Cluj și FCSB, din ultimele două etape, Universitatea Craiova părea o candidată autorizată la titlu. Doar ”părea”, pentru că a venit meciul cu Clinceni, scor 0-1, și oltenii ”au răsturnat găleata cu lapte”, după cum plastic s-a exprimat autorul autogolului care a decis meciul, Marius Constantin. Dar craiovenii nu sunt la prima pățanie de acest gen în sezonul 2020/ 2021.

Există o vorbă în fotbal care spune că un titlu de campion se câștigă sau se pierde cu echipele mici, nicidecum în meciurile directe cu contracandidatele. Pentru că e infinit mai greu să ai un ritm constant pe toată durata unui sezon, decât să te pregătești mental și tehnico-tactic pentru patru sau opt meciuri, câte ai cu rivalele la trofeu. Iar Craiova este unul dintre cele mai bune exemple în acest sens, pentru că a irosit o groază de puncte cu echipele care nu și-au propus niciodată să ia titlul. O privire retrospectivă asupra rezultatelor obținute în compania celorlalte formații, cu excepția primelor două clasate, CFR și FCSB, ne dă o idee despre cum și-au bătut joc oltenii de puncte considerate sigure. Concret, în sezonul regulat, din 27 de puncte au luat doar 6! Adică, după înjumătățire, ar fi avut, înainte de prima etapă a playoff-ului, cu 11 puncte în plus, ceea ce ar fi însemnat că ar fi fost lider, cu nu mai puțin de 7 puncte avans față de FCSB și 8 față de CFR. Așa, realitatea dură pentru olteni a fost că ei s-au aflat, la startul play-off-ului, la 4 puncte în spatele bucureștenilor și la 3 după clujeni. Dezastruoase pentru craioveni au fost meciurile cu Chindia Târgoviște, care i-a învins de două ori cu 1-0, dar și cu Clinceni, de care au fost învinși în Bănie (0-1) și cu care au făcut egal în retur (0-0).

Ca și cum asta nu ar fi fost de ajuns, acum, în faza a doua a campionatului, Craiova nu a fost în stare decât să strângă 8 puncte din 15 posibile. Culmea, tot cei de la Clinceni, unul din cluburile care au reprezentat blestemele sezonului regulat, le-au fost ”nași”, ei impunându-se cu 1-0 și aruncându-i pe olteni în brațele disperării! ”Este o înfrângere dezamăgitoare, nu-mi pot explica. Nu putem spune că a fost lipsă de prospețime, am venit cu încredere după cele două victorii și am răsturnat găleata cu lapte. Trebuie să revedem meciul pentru a ne forma o părere obiectivă, să vedem unde am greșit. Era un meci foarte important pentru noi, cele două victorii pe care le-am reușit împotriva contracandidatelor acum sunt în van, nu ne mai ajută absolut deloc. Mai sunt 15 puncte în joc. Dacă renunțăm acum, plecăm în vacanță, trebuie să ne pregătim și să luptăm până la capăt”, a declarat după meci Marius Constantin.

Nici antrenorul Marinos Ouzounidis nu era mai fericit după înfrângere: ”Am obținut ce am meritat, nu am jucat ce știm, am făcut greșeli și asta merităm. Am încercat să atacăm, am greșit multe pase, nu am meritat să câștigăm. Nu am vorbit despre titlu nici înainte, nu vorbesc nici acum. Trebuie să ne recuperăm agresivitatea, astăzi am făcut un joc foarte, foarte prost. Până acum jucătorii au dat tot ce au putut, azi a fost un meci prost, o zi proastă. Dar pierdem împreună, câștigăm împreună. Am văzut azi o echipă goală, cred că am făcut cel mai prost meci de când sunt eu aici, trebuie să găsim un fel de a continua, de a lupta”, a declarat și tehnicianul grec.

Punctele pierdute de Craiova

Clinceni (a)    0-1

Chindia (a)     0-1

Botoșani (d)  0-0

Sepsi (a) 0-0

Astra (d) 1-1

Viitorul (a)     1-1

Voluntari (d) 1-1

Clinceni (d)    0-0

Chindia (d)     0-1

Sepsi (a)*       0-0

Botoșani (d)*        1-1

Clinceni (d)*  0-1

*Disputate în play-off

Notă: Nu au fost trecute partidele cu FCSB și CFR.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net