Walter, următorul pe listă?

Ultima actualizare:

    Adrian Cristea este  cel mai sonor  nume de pe lista  transferaţilor
Adrian Cristea este cel mai sonor nume de pe lista transferaţilor

După condamnarea celor 8 capi din fotbalul românesc într-un proces îndelungat, Florian Walter, patronul Petrolului, este bănuit şi el că a făcut acelaşi lucru. Conform procurorilor DIICOT, acesta a evazionat statul cu 11 milioane de euro în urma transferurilor a 15 jucători. În urma percheziţiilor făcute ieri la sediul lui "U" Cluj şi al Petrolului Ploieşti au fost ridicate mai multe acte şi calculatoare.

Vara trecută, Florian Walter a lăsat "U" Cluj pentru a merge patron la Petrolul Ploieşti.

A luat cu el şi 15 cei mai buni jucători, Bornescu, Galamaz, Neag, Grecu, Achim, Mendy, Cristea, Hoban, Cristescu, Cojocnean, Marinescu, Grozav, Morar, Tony şi Szukala, dar tranzacţia li se pare suspectă procurorilor. Direcţia Anticorupţie spune că transferurile cu titlu gratuit al acestor jucători, care aveau totuşi o cotă pe piaţă, sunt ilegale, statul fiind prejudiciat prin neplata taxelor aferente.

Foarte interesant e însă că DIICOT a ajuns la această sumă adunând valoarea celor 15 transferaţi de pe un site, www.transfermarkt.de, care e pur orientativ. Până acum nu s-a reţinut nici o persoană, dar singurul în cauză şi cu drept de semnătură e Florian Walter.

Acest nou caz de evaziune fiscală în fotbal vine la doar câteva zile după ce Ioan şi Victor Becali, Cristi Borcea, George Copos, Mihai Stoica şi alţii au fost condamnaţi la un total de 40 de ani de închisoare. Motivul e delapidarea statului cu peste 10 milioane de dolari în urma a 12 transferuri ale căror sume reale n-au fost declarate oficial. Cu toţii trebuie să dea şi banii înapoi către stat, dar mai au o şansă la recurs.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
președintele iranian s a prăbușit cu elicopterul FOTO EPA jpg
image
image
image
image
image
image
Oleksandr Usyk si Tyson Fury (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
CFR Cluj Farul Constanta (Sportpictures) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Servetelul acordului de transfer al lui Lionel Messi la FC Barcelona (EPA) jpg
FC Botosani CS Mioveni, Aldair (Sportpictures) jpg
Dinamo (Sportpictures) jpg
Monica Niculescu (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net