Ana Bogdan și-a demis antrenorul la AustralianOpen: „Are probleme cu capul”

Ultima actualizare:

Eliminată încă din primul tur de la Australian Open, Ana Bogdan (63 WTA) este, de acum, și fără antrenor. Căci românca a luat atitudine la primul turneu de Grand Slam al anului, după 2-6, 6-2, 3-6 în fața jucătoarei maghiare Anna Bondár (79 WTA). La scurt timp după ce a părăsit competiția, conaționala noastră a avut o serie de declarații mai puțin plăcute la adresa lui Thomas Drouet, pe care l-a demis din funcția de antrenor, chiar în timpul turneului de la Australian Open, după un eveniment petrecut la antrenament.  

O lună a durat colaborarea Anei Bogdan cu fostul antrenor (FOTO: Getty Images)
O lună a durat colaborarea Anei Bogdan cu fostul antrenor (FOTO: Getty Images)

Ana Bogdan a povestit că a luat această decizie în urma unui comportament anormal avut de fostul său antrenor, relatând pentru „Prosport” că ar fi făcut o criză de nervi, la un antrenament de la Antipozi: „Gândiți-vă că nu luam o astfel de decizie, la capătul lumii, imediat după ce începusem colaborarea, dacă el nu făcea ceea ce a făcut! La mijlocul terenului, în mijlocul antrenamentului, de față cu toată lumea, nu poți să țipi la mine și să-mi vorbești așa, din senin. Înseamnă că ești dus cu capul și eu nu pot să stau cu un om de genul ăsta! Am nevoie de echilibru, am nevoie de liniște, am nevoie de suport. Am nevoie de oameni pozitivi, nu mai am nevoie de oameni care nu-și pot gestiona propriile comportamente.

„Nu merită nici să-l privesc în ochi”

Nu mai am antrenor pentru că au fost ceva probleme la Adelaide. Asta cred că a fost cea mai scurtă colaborare pe care am avut-o cu cineva vreodată! Sunt mai multe lucruri la mijloc. Omul, din punctul meu de vedere, are probleme cu capul! Au fost mai multe lucruri, pentru că nu pot să iau o decizie atât de radicală. Și la capătul lumii! S-au adunat mai multe lucruri. Noroc că am avut ochii deschiși și am fost precaută încă de la început cu el, om pe care nu-l cunosc. A fost bine că am avut ochii deschiși, n-am mers fără cap de la început. Pe omul ăsta, pe cuvântul meu de onoare, nu merită nici să-l privesc în ochi și nici să-l mai salut vreodată! Asta este tot ceea ce vreau să zic. Nu merită să vorbesc despre el”.
De altfel, începutul colaborării cu tehnicianul francez a fost, cumva, la voia întâmplării, după cum a punctat Ana Bogdan: „M-a contactat pe net. El mi-a scris mie, pe Instagram și i-am răspuns. Eu nu aveam antrenor, la momentul respectiv. I-am zis să începem în decembrie, la început. A venit în țară, am început antrenamentele. Acolo cât de cât să zic că a fost OK, dar unele lucruri nu sunt prea în regulă, la nivelul ăsta”.

Și alții au avut probleme cu el

La scurt timp după „ruptura” dintre Ana Bogdan și Thomas Drouet, au apărut alți oameni, care au povestit cât de dificil le-a fost să lucreze cu acesta. Sascha Bajin, un cunoscut antrenor din circuitul feminin de tenis și fost partener de antrenament al Serenei Williams, a povestit pe Twitter: „Am avut o întâlnire cu el în Dubai, când și-a pierdut temperamentul în fața mea. Eu doar i-am cerut să șteargă bicicleta, după ce a folosit-o, pentru că a transpirat pe ea. Pentru asta a început să ține și mă întreba cine sunt eu de îi spun ce să facă”, a punctat oficialul.
Thomas Drouet a mai lucrat, în trecut, cu Jaqueline Cristian (161 WTA), dar și cu jucătoarea franceză Marion Bartoli, când cucerea titlul de la Wimbledon, în 2013 și cu sportiva maghiară Timea Babos (81 WTA), când ridica deasupra capului trofeul de Australian Open, în 2018, la dublu.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
1 creier shutterstock 65181187 jpg jpeg
image
image
image
image
image
image
Daniel Paraschiv (Facebook) jpg
Ianis Hagi (Sportpictures) jpg
Florin Nita (Sportpictures) jpg
Mbappe (EPA) jpg
Nicolae Stanciu (Sportpictures) jpg
FCSB FC Virtus (Sportpictures) jpg
banner Ianis Hagi png
Argentina (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net