Apelul lui Mircea Lucescu, înainte de Cipru-România. Ce spune selecționerul

Selecţionerul Mircea Lucescu a prefațat meciul pe care România îl dispută împotriva lui Cipru, în deplasare, sâmbătă, de la ora 21.45, la Larnaca, partida fiind difuzată de Prima TV. 

Mircea Lucescu, încrezător în perspectivele României din Liga Națiunilor (FOTO: Sportpictures)
Mircea Lucescu, încrezător în perspectivele României din Liga Națiunilor (FOTO: Sportpictures)

„Noi am obţinut şase puncte, dar asta nu înseamnă nimic, dacă nu obţinem în continuare alte şase puncte. E un meci important pentru noi, îl tratăm cu foarte multă seriozitate şi sper că băieţii vor fi mulţumiţi, după meci”, a declarat tehnicianul în vârstă de 79 de ani, arătându-se impresionat de conexiunea dintre jucătorii săi: „Asta este baza. Pe aceasta trebuie să construim ceva în plus. Trebuie să facem un alt pas, înainte ca să ne putem bate cu echipele mari ale Europei. Avem un avantaj, că şi datorită echipei naţionale ei au început să fie apreciaţi şi la echipele de club, ceea ce uşurează munca mea. La echipa naţională este deschis în continuare totul, noi avem obligaţia de a obţine calificarea. Nu putem să aşteptăm o tragere la sorţi favorabilă”. Confruntarea cu Cipru este al treilea meci de fotbal al „tricolorilor”, după cele cu Kosovo, din deplasare, scor 3-0, şi cu Lituania, de acasă, scor 2-1.

Cluburile din România, îndemnată să găsească jucători în țară

De altfel, Lucescu Senior a făcut un apel și către cluburile de fotbal din țară, îndemnându-i să ia măsuri în privința jucătorilor străini pe care îi aduc și care nu au valoarea corespunzătoare, sugerând să fie prioritară creșterea fotbaliștilor din România: „Această echipă naţională ar trebui să dea un exemplu pentru toate cluburile din ţară. Să mai renunţe la jucători străini de o valoare dubioasă şi să încerce să promoveze jucători din ţară. Performanţele echipei naţionale vor obliga cluburile să ia măsuri. Când vin jucători pentru un an, doi sau pentru o lună şi, apoi, pleacă lasă un gol în urma lor. Se pierde spiritul de grup extraordinar al suporterilor. Este extraordinar să îl ţii!”.
Liga Națiunilor rămâne o competiţie cu o miză uriașă pentru România, dat fiind faptul că o eventuală clasare pe primul loc poate facilita drumul spre barajul Campionatului Mondial din 2026, organizat în Canada, Mexic și Statele Unite ale Americii. Regulamentul prevede că la barajul turneului final vor ajunge 16 echipe naționale din Europa, după cum urmează: 12 care vor termina pe locul doi în preliminarii și cele mai bine clasate patru reprezentative câștigătoare de grupe din Liga Națiunilor, dar care nu au ocupat locurile unul sau doi în grupele din preliminariile CM 2026.

Programul și rezultatele României în Liga Națiunilor

6 septembrie: Kosovo-România (0-3) 
9 septembrie: România-Lituania (3-1)
12 octombrie: Cipru-România
15 octombrie: Lituania-România
15 noiembrie: România-Kosovo
18 noiembrie: România-Cipru  

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Fran Demi Moore Sheryl Crow colaj jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Nadal facebook jpg
Radu Dragusin (Sportpictures) jpg
Halep Facebook jpg
Erling Haaland (EPA) jpg
Nationala Romaniei (Sportpictures) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Alvaro Morata (EPA) jpg
Nadal (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net