Cu prima șansă: naționala lui Lucescu, de aproape 5 ori mai valoroasă decât Cipru

Naționala lui Mircea Lucescu este gata de cele două mari întâlniri din Liga Națiunilor, România jucând, sâmbătă, în deplasare, de la 21.45, împotriva selecționatei din Cipru, la Larnaca, partida fiind difuzată de Prima TV. Este al treilea meci de fotbal al tricolorilor, după cele cu Kosovo, din deplasare, scor 3-0, şi cu Lituania, de acasă, scor 2-1.

Naționala României „a zburdat”, până acum, în Liga Națiunilor (FOTO: Sportpictures)
Naționala României „a zburdat”, până acum, în Liga Națiunilor (FOTO: Sportpictures)

Împreună cu căpitanul Nicolae Stanciu, prima reprezentativă a țării noastre a ajuns la Larnaca, joi seară, după un zbor de aproximativ două ore. Cazați la hotelul Lordos, unde au fost întâmpinaţi de o atmosferă primitoare şi o vreme de vară târzie, termometrele indicând 26 de grade, „tricolorii” au început experiența din Cipru cu o sesiune de poze și de autografe pentru susținătorii României.

Stadionul va fi dominat de români

De altfel, vineri seară, Drăgușin&co vor susține antrenamentul oficial al întrevederii, după conferința de presă programată cu Lucescu. De altfel, este de așteptat ca meciul să se desfăşoare pe un stadion plin cel puțin pe jumătate cu susținători români, capacitatea fiind de aproximativ 8.000 de locuri - 10 milioane de euro a costat construirea arenei, finalizată în anul 2016.
În confruntarea cu Cipru, România pornește cu prima șansă, naționala lui Lucescu fiind cotată detașat mai bine decât adversara sa. Tehnicianul în vârstă de 79 de ani are pe mână un lot de 94,63 de milioane de euro - „perla” României este fundașul Radu Drăgușin, legitimat la Tottenham Hotspur și a cărui valoare atinge 25 de milioane de euro, acesta fiind urmat de Dennis Man de la Parma (10 milioane de euro) și Florinel Coman și Darius Olaru, de la Al-Gharafa SC, respectiv FCSB (7 milioane de euro).
Comparativ, omonimii românilor de la Cipru abia însumează 20,10 milioane de euro, topul fiind alcătuit din Ioannis Pittas și Stelios Andreou (2,5 milioane de euro), urmați de Grigoris Kastanos (1,8 milioane de euro) și Konstantinos Laifis (1,3 milioane de euro).

Jurnaliștii din Cipru, speriați de România

„România este în vârful clasamentului, cu șase puncte, după cele două victorii obținute în fața lui Kosovo (3-0) și Lituaniei (3-1). Obiectivul echipei naționale va fi cu siguranță să fie competitivă și obțină puncte, dar jucătorii sunt conștienți de dificultatea partidei cu România și de calitatea adversarilor”, „avertizează” jurnaliștii din Cipru.
Liga Națiunilor rămâne o competiţie cu o miză uriașă pentru România, dat fiind faptul că o eventuală clasare pe primul loc poate facilita drumul spre barajul Campionatului Mondial din 2026, organizat în Canada, Mexic și Statele Unite ale Americii. Regulamentul prevede că la barajul turneului final vor ajunge 16 echipe naționale din Europa, după cum urmează: 12 care vor termina pe locul doi în preliminarii și cele mai bine clasate patru reprezentative câștigătoare de grupe din Liga Națiunilor, dar care nu au ocupat locurile unul sau doi în grupele din preliminariile CM 2026.

Asul din mâneca naționalei României

Selecționerul României vrea să meargă să-l urmărească pe Raul Florucz, extrema dreapta de la NK Olimpija, în vârstă de 23 de ani. Născut în Linz și având cetățenie austriacă, Florucz are părinți români, iar convocarea lui la prima reprezentativă a țării noastre este un plan pe termen mediu. Estimat la o valoare de 700.000 de euro de către Transfermarkt, Florucz a îmbrăcat tricoul celor de la LASK, Sesvete Zagreb, Lokomotiva Zagreb și Jarun.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Bulandra (1) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Halep Facebook jpg
Erling Haaland (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Alvaro Morata (EPA) jpg
Nadal (EPA) jpg
George Baldock (EPA) jpg
Rafael Nadal retragere jpg
George Baldock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net