Arabia Saudită are planuri mari: l-a luat selecționer pe Roberto Mancini

Nici n-a apucat bine să se despartă de prima reprezentativă a Italiei, că Roberto Mancini are deja un nou proiect. Tehnicianul a fost numit selecționerul Arabiei Saudite, antrenorul de 58 de ani fiind deja prezentat oficial în noua funcție, după câteva luni de negocieri intense. 

Roberto Mancini, noul selecționer al Arabiei Saudite (FOTO: Getty Images)
Roberto Mancini, noul selecționer al Arabiei Saudite (FOTO: Getty Images)

Presa internațională notează că Roberto Mancini și-a asumat un contract până în 2027 cu federația de la Riad, iar salariul va fi unul deloc de neglijat: nu mai puțin de 25 de milioane de euro anual. În situația dată, debutul său pe banca tehnică a naționalei este așteptat, pe8 septembrie, când Arabia Saudită întâlnește selecționata din Costa Rica într-un amical, ca patru zile mai târziu să se dueleze cu echipa națională din Coreea de Sud.
„Am făcut istorie în Europa. Acum, este timpul să scriu istorie cu Arabia Saudită!”, a spus Roberto Mancini, care a câștigat EURO 2020, alături de reprezentativa Italiei, zvonurile indicând că ar fi renunțat din pricina implicării peste măsură a Federației Italiene de Fotbal. „Demisia din funcția de selecționer al echipei naționale a fost o alegere personală. Mi-aș dori să îi mulțumesc președintelui Gabriele Gravina pentru încrederea sa și tuturor membrilor din Federație. Îi salut și le mulțumesc tuturor jucătorilor mei și fanilor care au fost alături de mine, în acești cinci ani. Voi purta mereu în suflet victoria extraordinară de la EURO 2020. A fost o onoare”, a declarat Roberto Mancini, în momentul „ruperii” de naționala Italiei. 

Formarea unei echipe competitive, obiectivul la selecționata saudită

„Am făcut istorie în Europa. Acum este timpul să scriu istorie cu Arabia Saudită”, a spus Roberto Mancini, în cadrul clipului de prezentare. Obiectivul lui Roberto Mancini la echipa națională a Arabiei Saudite este de a forma un nucleu competitiv, care să participe la Campionatul Mondial din SUA, Canada și Mexic. În noiembrie, tehnicianul va începe campania de calificare la Campionatul Mondial din 2026, saudiții fiind repartizați într-o grupă din care fac parte Iordania, Tadjikistan, Cambodgia sau Pakistan.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
fcsb jucatori galerie jpg
David Popovici jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net