Tranzacție uriașă în fotbalul mare: United, vândută pentru 7 miliarde de euro

Ultima actualizare:

După ce a fost scoasă la vânzare, încă din luna noiembrie a anului trecut, Manchester United e la un pas de definitivarea vânzării. Tabloidul „The Sun” anunță că „diavolii roșii” vor trece în proprietatea șeicului Jassim Al Thani, din Qatar, termenul pentru acest lucru fiind preconizat spre jumătatea lui octombrie.

Manchester United va avea un nou patronat (FOTO: Getty Images)
Manchester United va avea un nou patronat (FOTO: Getty Images)

Tranzacția se ridică la o sumă deloc de neglijat, ridicându-se la șapte miliarde de euro, până acum gruparea de fotbal fiind patronată de familia Glazer. Presa engleză notează că familia Glazer și-ar fi dorit să dețină în continuare acțiuni, însă că ar fi fost puși pe gânduri de protestele masive din partea suporterilor, care datează deja de câțiva ani. 
„Americanii au împovărat-o pe Manchester United cu datorii, când și-au finalizat preluarea de 800 de milioane de lire sterline, în 2005. Lichidarea acelor datorii a costat-o pe United peste un miliard de lire sterline. Ultimele lor cifre financiare au arătat că datoria brută este de 725 de milioane de lire sterline - cea mai mare, din 2010. Șeicul Jassim și-a propus să «șteargă» acest deficit și prin decizia de a nu primi dividende de la club, așa cum a făcut familia Glazer”, notează „The Sun”.

Suma de vânzare, mai mare decât cea vehiculată inițial

Înapoi în timp, în perioada scoaterii la vânzarea a clubului, familia Glazer a punctat situația într-un comunicat de presă: „În timp ce încercăm să construim pe baza istoriei de succes a clubului, consiliul de administrație a autorizat o evaluare amănunțită a alternativelor strategice. Vom evolua toate opțiunile pentru a ne asigura că ne vom servi cât mai bine fanii”, iniția suma vehiculate pentru vânzare fiind în jurul a cinci miliarde de euro. 
Manchester United numără în palmaresul său, în perioada în care cei din familia Glazer au fost investitori, cinci titluri în Premier League, reușite în 2007, 2008, 2009, 2011, 2013, o Cupă a Angliei în 2016, Liga Campionilor în 2008 și Liga Europei în 2017.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Joseph Maroon01 jpg, FOTO facebook/Joseph Maroon
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net