Barcelona, eliminată din Liga Campionilor. Rezultatele grupelor

Ultima actualizare:

Ceea ce părea doar o chestiune de timp s-a întâmplat și FC Barcelona își poate lua gândul de la Liga Campionilor, competiție pe care o va părăsi în faza grupelor. Catalanii au pierdut, miercuri, meciul disputat acasă cu Bayern München, nemții învingând cu 3-0 și fiind printre echipele fără înfrângere în grupe, alături de Napoli SSC, Manchester City și Paris Saint-Germain. Astfel, echipa germană are locul asigurat în optimile de finală, fiind urmată de Inter, și ea cu „bilet de trecere”. FC Barcelona „va pica” în Liga Europa, în vreme ce Viktoria Plzeň va părăsi faza competiției fără niciun punct acumulat.

FC Barcelona, „out” din Liga Campionilor (FOTO: EPA)
FC Barcelona, „out” din Liga Campionilor (FOTO: EPA)

Unul dintre fotbaliștii de perspectivă de pe Camp Nou, comparat adesea cu Andrés Iniesta, Pedri, s-a arătat dezamăgit de eliminare. „Desigur că e un dezastru, Barça trebuie să treacă de grupe și nu am făcut asta, pentru că nu merităm să continuăm. Suntem o echipă extrem de tânără, cu multe de îmbunătățit, am făcut transferuri importante, însă nu e suficient pentru a concura în Liga Campionilor și a fost o mare dezamăgire. Ne lipsesc multe lucruri, dar trebuie să ne facem autocritică. E adevărat că la München meritam mai mult, la Milan au fost câteva circumstanțe... Dar văzând ce s-a întâmplat, azi, a fost clar că nu suntem pregătiți pentru a juca în Liga Campionilor. Ne lipsește calmul cu balonul pentru a ataca, e unul dintre marile lucruri ce trebuie îmbunătățite. S-a văzut că Bayern era foarte puternică din punct de vedere fizic și în competiția asta e foarte important să câștigi duelurile. Xavi (n.r. antrenorul FC Barcelona) ne-a cerut orgoliu, ne-a spus că fanii sunt cu noi și că va trebui să arătăm că suntem puternici pe teren propriu, dar a fost extrem de greu să joci știind că Inter a câștigat. Acum mergem cu totul în Liga Europa”, a declarat mijlocașul spaniol potrivit „Mundo Deportivo”.  

Se știu 12 din 16 echipe calificate în optimi

Formațiile care vor merge în primăvara europeană, până acum, sunt Bayern München, Benfica Lisabona, Borussia Dortmund, Chelsea Londra, Club Brugge, FC Porto, Internazionale Milano, Liverpool FC, Manchester City, Napoli SSC, Paris Saint-Germain și Real Madrid, urmând ca săptămâna viitoare să se clarifice tabloul complet al formațiilor calificate, tragerea la sorți pentru optimile de finală fiind programată pe 7 noiembrie. 

Rezultatele de miercuri, din Liga Campionilor

Club Brugge - FC Porto: 0-4
Internazionale Milano - Viktoria Plzeň: 4-0
Ajax Amsterdam - Liverpool FC: 0-3
Atlético Madrid - Bayer Leverkusen: 2-2
FC Barcelona - Bayern München: 0-3
Eintracht Frankfurt - Olympique Marseille: 2-1
SSC Napoli - Glasgow Rangers: 3-0
Tottenham Hotspur - Sporting Lisabona: 1-1

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net