PSG intră în istorie: cât ar valora „contractul secolului” al lui Mbappé

Ultima actualizare:

Paris Saint-Germain se bucură în continuare de trioul fotbaliștilor-vedetă Messi, Neymar și Mbappé, care își arată supremația cu orice ocazie. Iar echipa franceză ar face aproape orice să-și mențină starurile mulțumite. După ce, la începutul verii, clubul anunțase că a reușit să prelungească înțelegerea cu cel din urmă, presa franceză ar fi descoperit, acum, sumele implicate, iar ele sunt colosale.

Kylian Mbappé intră în istorie prin veniturile sale de la PSG (FOTO: EPA)
Kylian Mbappé intră în istorie prin veniturile sale de la PSG (FOTO: EPA)

Concret, publicația franceză „Le Parisien” a arătat că înțelegerea din „contractul secolului” presupune cifre fără precedent - Kylian Mbappé ar urma să încaseze o sumă enormă, brutul acesteia fiind de 630 de milioane de euro, pe parcursul celor trei ani din înțelegerea menționată. Practic, Mbappé și-ar fi triplat veniturile, atingând până la șase milioane de euro brut pe lună. 
Contractul prelungit este valabil pe încă doi ani, cu opțiune pe încă un sezon, aceasta din urmă rămânând la alegerea jucătorului, el fiind singurul care poate activa clauza. Sumele nu implică alte bonusuri, precum cel pentru cucerirea trofeelor din Franța sau Liga Campionilor și i se adaugă un bonus de semnătură de 180 de milioane de euro, bani pe care îi va primi în trei părți, în fiecare lună iulie, din următorii ani ai contractului.

Alte bonusuri deloc de neglijat

Calculele nu se opresc aici - fotbalistul are prevăzut și un bonus de loialitate, care se ridică la 70 de milioane de euro. Pentru a-i primi, acesta ar trebui să rămână la PSG, până la finele verii următoare și, odată cu fiecare alt sezon bifat, bonusul va crește cu câte 10 milioane de euro. 
Date fiind cele prezentate, se poate spune că Mbappé încasează paroximativ un sfert din bugetul anual de care dispuen PSG, după achitarea taxelor. În acest moment, valoarea lui Mbappé aproximată de Transfermarkt este cea mai mare de pe piață, ridicându-se la 160 de milioane de euro. Comparativ, Erling Haaland este pe locul doi, cotat fiind la 150 de milioane de euro. 
PSG a încheiat sezonul trecut din postura de campioană, pentru a 10-a oară în istoria clubului, iar acum este lider în Ligue I, cu un avans de cinci puncte, după 10 victorii, două remize și nici măcar o înfrângere. În cele 15 meciuri pe care le-a jucat, în sezonul curent al primului eșalon francez și al Ligii Campionilor, Mbappé 14 goluri și două pase decisive.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro.

Parteneri

image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net