Barça, primul trofeu cu Xavi antrenor, după ce i-a „suflat” Supercupa lui Real

Ultima actualizare:

Nici n-a început bine anul și FC Barcelona și-a adăugat deja un trofeu în vitrină, după ce a învins-o, duminică, pe Real Madrid. Catalanii s-au impus cu scorul de 3-1, adjudecându-și, astfel, pentru a XIV-a oară Supercupa Spaniei, fiind totodată prima cupă cu Xavi pe banca tehnică. 

FC Barcelona a cucerit primul trofeu din 2023 (FOTO: Getty Images)
FC Barcelona a cucerit primul trofeu din 2023 (FOTO: Getty Images)

„Ceea ce a decis soarta meciului au fost greşelile pe care le-am comis. Şi au fost greşeli care puteau fi evitate cu uşurinţă. Nu am jucat la suficientă intensitate, am ratat, nu am fost tranşanţi la duelurile unu la unu, am pierdut multe dueluri. A fost un meci incomplet la multe faze. Şi, în plus, în faţa unei astfel de echipe, atunci când preia avantajul, este dificil să revii. A fost un meci slab, un meci prost din toate punctele de vedere. Dar să se vorbească de umilinţă este o lipsă de respect. Este doar un meci pierdut contra lui FC Barcelona. În sport, uneori câştigi, alteori pierzi. Nu este o înfrângere critică, este o pasă mai complicată, dar vom aranja lucrurile. Nu am nicio îndoială că Real Madrid va reveni”, a declarat antrenorul lui Real Madrid, Carlo Ancelotti. 

Gavi (dreapta) a fost unul dintre eroii meciului (FOTO: Getty Images)
Gavi (dreapta) a fost unul dintre eroii meciului (FOTO: Getty Images)

„Este un moment minunat, un trofeu pe care l-am meritat ținând cont de felul în care am jucat. Trebuie să muncim mai mult și să ne motivăm, deoarece avem calitate să facem asta, să câștigăm și mai multe trofee. Înainte de meci, i-am spus lui Gavi să stea aproape de mine. Știam că putem să facem lucruri bune împreună”, a punctat și atacantul Barçei, Robert Lewandowski.
Practic, FC Barcelona și-a luat revanșa pentru anul trecut, componența Supercupei Spaniei din 2022 fiind identifică, doar că Real s-a impus atunci, cu 3-2, după prelungiri. Meciul s-a disputat în Arabia Saudită, la Riyadh, în fața a peste 57.000 de spectatori. Catalanii s-au impus prin golurile lui Gavi ('34), Robert Lewandowski ('45) şi Pedri ('69), în timp ce pentru madrileni a punctat Karim Benzema ('90+3). De-a lungul vremii, cele două s-au întâlnit în 251 de confruntări, 101 fiind victorii pentru madrileni și 98 pentru catalani.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
mario scurtu jpeg
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net