Supercupa Spaniei, primul El Clásico din 2023. Când se dispută lupta pentru trofeu

Ultima actualizare:

Cel dintâi El Clásico al anului nu se lasă așteptat, duminică fiind programat duelul dintre FC Barcelona și Real Madrid, la Riyadh, în Arabia Saudită. Cele mai puternice echipe din Primera División și vor da întâlnire, de data aceasta, în Supercupa Spaniei, partida fiind programată de la 21.00, pe DigiSport1.

Pentru Robert Lewandowski va fi al 27-lea meci în tricoul Barcelonei (FOTO: Getty Images)
Pentru Robert Lewandowski va fi al 27-lea meci în tricoul Barcelonei (FOTO: Getty Images)

Mai întâi, madrilenii au eliminat-o pe Valencia în lupta lor spre trofeu, impunându-se la loviturile de departajare, 4-3, după un 1-1 inițial. Apoi, nici Barcelona nu s-a lăsat mai prejos, impunându-se în fața lui Real Betis tot la penaltiuri, 4-2, după ce prima dată încheiase cu o remiză, 2-2. În vederea Supercupei Spaniei, pe deoparte, formația de pe „Santiago Bernabéu” pornește cu avantajul de a fi câștigat precedenta Supercupă, având-o de 12 ori în palmares. Pe de altă parte, eliminată din Liga Campionilor, FC Barcelona e de așteptat să fie extrem de motivată de a cuceri celelalte trofee rămase în joc, impunându-se în 13 rânduri în competiția cu pricina. 

Separat de Supercupa Spaniei, cele două grupări au programată o confruntare și în primul eșalon spaniol, pe 19 martie. Catalanii sunt lideri în campionat, având 41 de puncte în 16 meciuri, cu un bilanț de 13 victorii, două remize și o înfrângere. De cealaltă parte, Real Madrid se află pe a doua poziție, la doar trei puncte distanță de FC Barcelona și numără 12 meciuri câștigate, două egaluri și tot atâtea partide pierdute. 
La nivel de loturi, cele două formații sunt sensibil apropiate: dacă în cazul lui Real Madrid, fotbaliștii se apropie de un total de 850 de milioane de euro, în vreme ce FC Barcelona mai are puțin și atinge 800 de milioane de euro. Când vine vorba de cel mai valoros jucător, madrilenii se mândresc cu Vinicius Junior, a cărui cotă de piață este de 120 de milioane de euro, iar catalanii îl au pe Pedri, care e evaluat la 100 de milioane de euro. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net