Cât costă Supercupa Spaniei. C. Ronaldo ar putea organiza șase într-un an

Ultima actualizare:

Una dintre competițiile râvnite în fotbalul european, Supercupa Spaniei, a fost adjudecată de ținuturile arabe.

Supercupa Spaniei ar putea reuni El Clásico (FOTO: Getty Images)
Supercupa Spaniei ar putea reuni El Clásico (FOTO: Getty Images)

Deocamdată, în competiția din Spania a ajuns în semifinale, unde au rămas patru echipe: Real Madrid, FC Barcelona, Betis Sevilla și Valencia CF, urmând ca ultimul act, cel în care se va decide trofeul, să se dispute duminică. Mai întâi, campioana Spaniei, Real Madrid, va înfrunta Valencia, pe 11 ianuarie, iar FC Barcelona își va măsura forțele cu Betis Sevilla, pe 12 ianuarie, ambele partide fiind programate de la ora 21.00. Cele trei meciuri vor avea loc pe stadionul Regele Fahd, sub privirile a 60.000 de spectatori.
Pentru turneul final s-au calificat primele două clasate din precedentul sezon al campionatului spaniol, Real Madrid și FC Barcelona, dar și finalistele din ultima ediţie a Copei del Rey - deținătoarea trofeului, Betis Sevilla şi Valencia. În plus, formația de pe „Santiago Bernabéu” se poate mândri și cu faptul că este deţinătoarea trofeului Ligii Campionilor şi a Supercupei Europei, astfel că pleacă favorită pentru câştigarea competiţiei din Arabia Saudită. 

Faza curentă din Supercupa Spaniei se va disputa la Riyad, în perioada 11-15 ianuarie 2023, fiind pentru a treia oară când competiția se desfășoară în Arabia Saudită, după ediţia din 2020, de la Jeddah şi ediţia din 2022, tot la Riyad. Ediţia din 2021 a avut loc în Andaluzia, dată fiind pandemiei de COVID-19. În ianuarie 2022, Real Madrid s-a impus în finală cu Athletic Bilbao, pe care a învins-o cu 2-0. 
Pentru a găzdui lupta pentru trofeul spaniol, Arabia Saudită plătește aproximativ 30 de milioane de euro pe sezon, având dreptul de a organiza competiția, până în 2029. Comparativ, Cristiano Ronaldo ar putea organiza șase astfel de turnee pe an, dat fiind faptul că venitul său anual la noua echipă, Al Nassr, atinge 200 de milioane de euro.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net