Cristiano Ronaldo a fost prezentat la Al-Nassr, la Riad s-a dezlănțuit nebunia

Sosirea la Riad a lui Cristiano Ronaldo a declanșat nebunia în capitala Arabiei Saudite. Portughezul a fost prezentat ieri pe un stadion arhiplin ca fiind noul jucător al formației Al-Nassr, echipă cu care a semnat cel mai mare contract din istoria fotbalului.

Cristiano Ronaldo a semnat pe mingile de fotbal (FOTO: EPA)
Cristiano Ronaldo a semnat pe mingile de fotbal (FOTO: EPA)

Cristiano Ronaldo a ajuns ieri, la bordul unui avion privat, la Riad, acolo unde va juca pentru următorii doi ani și jumătate. El va primi 200 de milioane de euro pentru fiecare an petrecut la această formație. Așa cum era de așteptat, prezența lui în Arabia Saudită a declanșat o nebunie fără precedent. Pentru a-i asigura securitatea celebrului fotbalist, în zonă au fost prezente numeroase vehicule de poliţie, iar forţele de ordine au organizat mai multe baraje de control. Conform unei surse din cadrul clubului, Ronaldo a venit însoţit ”de un număr considerabil de asistenţi şi chiar de o societate privată de securitate”, după cum a informat Agerpres. El va locui într-o primă fază într-un hotel luxos din centrul Riadului.

”Contractul e unicat, pentru că eu sunt un jucător unic”

Mulțumesc, Riad, pentru primirea călduroasă. Abia aștept să ne vedem la stadion în această seară”, a scris portughezul pe pagina de Facebook. Așteptat la aeroport de copii îmbrăcați în echipamentul lui, Ronaldo a fost prezentat ieri, în fața a 25.000 de oameni, pe stadionul lui Al-Nassr, Mrsool Park. Fiecare dintre cei prezenți a cumpărat bilet de intrare, suma strânsă urmând să fie donată. ”În Europa, munca mea e terminată. Am câștigat tot și am jucat la cele mai importante cluburi. Am bătut toate recordurile. E o nouă aventură pentru mine, aici în Asia. Contractul este unicat, pentru că eu sunt un jucător unic. Pentru mine e ceva normal”, a declarat Ronaldo într-o conferință de presă care a precedat prezentarea oficială.

Cristiano Ronaldo a făcut primul antrenament alături de noii coechiopieri (FOTO: EPA)
Cristiano Ronaldo a făcut primul antrenament alături de noii coechiopieri (FOTO: EPA)

Dacă ar fi să ne luăm după ziariștii spanioli de la ”Marca”, Ronaldo s-ar putea să nu joace prea mult timp la Al-Nassr. Conform acestora, în contractul său ar fi o clauză în care se prevede ca el să fie împrumutat la formația engleză Newcastle United, în cazul în care aceasta va participa în Liga Campionilor. La fel ca Al-Nassr, Newcastle este deţinută majoritar de Fondul suveran saudit. În prezent, echipa este pe locul al treilea în clasamentul din Premier League.

A trecut cu bine și de vizita medicală

Până la ceremonia de prezentare care a avut loc aseară, fotbalistul în vârstă de 37 de ani a trecut cu bine vizita medicală, obligatorie înainte ca acest contract fabulos pe care l-a încheiat să devină realitate. El a devenit liber de contract în decembrie, după ce a acordat un interviu foarte agresiv la adresa antrenorului său de la Manchester United, Erik ten Hag, pe care l-a acuzat că nu-l respectă. Drept urmare, englezii i-au reziliat contractul, dar toată povestea a părut cusută cu ață albă din partea lui. Portughezul a părut că a regizat tot acest scandal împreună cu un ziarist ”de casă”, astfel încât să fie dat afară și să poată semna contractul istoric cu Al-Nassr.

Cristiano Ronaldo a câştigat de cinci ori ”Balonul de Aur” și de tot atâtea ori Liga Campionilor (2008 - cu Manchester United, 2014, 2016, 2017, 2018 - cu Real Madrid), fiind triplu campion al Angliei (2007, 2008, 2009) şi dublu campion al Spaniei (2012 și 2017) şi Italiei, cu Juventus (2019, 2020), având în palmares şi un titlu de campion european, cucerit cu selecţionata Portugaliei. El este cel mai bun marcator din toate timpurile în Liga Campionilor, cu 140 de goluri. În Qatar, atacantul lusitan a devenit primul jucător care a înscris cel puţin un gol la cinci ediţii consecutive ale Cupei Mondiale.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
tepari 01 jpg
image
image
image
image
image
image
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Bianca Ghelber (Facebook) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net