Cine e cel l-a convins pe C. Ronaldo să lase fotbalul mare pentru cel saudit

Ultima actualizare:

Una dintre marile mutări în fotbal, din anul 2022, e cu siguranță cea a lui Cristiano Ronaldo - portughezul a lăsat în urmă fotbalul european și și-a asigurat următorii doi ani și jumătate, pe care îi va petrece în fotbalul saudit pentru o mulțime de bani, devenind cel mai bine plătit sportiv din lume. 

Cristiano Ronaldo va îmbrăca tricoul lui Al-Nassr, până în vara lui 2025 (FOTO: Facebook)
Cristiano Ronaldo va îmbrăca tricoul lui Al-Nassr, până în vara lui 2025 (FOTO: Facebook)

Doar că pentru transferul lusitanului la Al-Nassr a contat influența unui om-cheie din clubul saudit, Musalli Al-Muammar, președintele clubului. Conexiunile acestuia cu Manchester United sunt de pe vremea în care și-a făcut studiile în orașul care găzduiește echipa de pe Old Trafford, unde a obținut o diplomă în marketing și comunicare, de-a lungul timpului fiind licențiat în finanțe, la o Universitatea de petrol și minerale din Dhahran, urmând apoi un masterat în legislație sportivă și economică internațională, în Spania. Studiile au fost „dublate” de ipostaza de analist sportiv la o publicație arabă, vreme de șapte ani, de un post de conducere la universitatea pe care a absolvit-o, la departamentul de marketing și comunicare, dar și o funcție de manager la o companie de telecomunicații în Arabia Saudită. În „sportul rege”, Musalli Al-Muammar a fost și președintele Federației Arabe de Fotbal vreme de doi ani, plecând pentru a fi consilier al directorului Autorității Generale de Divertisment, în domeniul afacerilor sportive și comunicării internaționale.

Între timp, are un cuvânt de spus la Al-Nassr, club a cărui istorie e foarte interesantă, dat fiind faptul că, în primii cinci ani de la înființare, până în 1960, echipa era alcătuită din fotbaliști amatori. Marea schimbare a venit după ce clubul a fost preluat de Abdul Rahman bin Saud Al Saud, atunci clubul a trecut la profesioniști. Era nevoie de trei ani, ca Al-Nassr să ajungă în primul eșalon și, de atunci și până azi, noua formație a lui Cristiano Ronaldo a cucerit nouă titluri de campioană, șase Cupe ale Arabiei Saudite și două Supercupe. În prezent, gruparea se află pe locul doi în clasament, având un antrenor relativ nou, „instalat” în vara lui 2022, Rudi Garcia, care le-a mai pregătit pe AS Saint-Étienne, LOSC Lille, AS Roma, Olympique Marseille și Olympique Lyon.
Al-Nassr și-a asigurat serviciile lui Cristiano Ronaldo, până în vara lui 2025, răstimp în care ibericul va încasa 200 de milioane de euro pe sezon, ceea ce i-a asigurat recordul de cel mai bine sportiv al planetei. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Planeta Radeanu jpg
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net