Calificarea perfectă: Portugalia merge la turneul final, fără înfrângere în grupe

Portugalia a obținut calificarea la EURO2024 cu un parcurs ireproșabil în grupele preliminare, ibericii având victorii pe linie, 10/10. 10 meciuri câștigate, zero remize și zero înfrângeri - așa arată bilanțul „imaculat” al naționalei lui Cristiano Ronaldo, după ce, cel mai recent, a consemnat un succes, 2-0, în fața Islandei, duminică.

Cristiano Ronaldo, detronat de Romelu Lukaku (FOTO: Getty Images)
Cristiano Ronaldo, detronat de Romelu Lukaku (FOTO: Getty Images)

De altfel, Portugalia a încasat doar două goluri în faza preliminariilor, însă a reușit să marcheze de nu mai puțin de 35 de ori. Totuși, Cristiano Ronaldo a pierdut supremația în competiție, după ce Romelu Lukaku l-a depășit și a încheiat preliminariile ca golgheter, cu 14 reușite și o pasă decisivă, cel mai recent înscriind patru goluri în victoria reușită de Belgia cu Azerbaidjan, scor 5-0, cu toate că a jucat numai o repriză, echipa sa câștigând grupa de calificare. „Întreaga echipă a avut o prestație excelentă și ne-am arătat valoarea. Te simți foarte bine, când marchezi patru goluri. Înlocuirea mea la pauză...? Am jucat mult pentru Roma, în ultimele săptămâni și, de aceea, eu și antrenorul am decis să ies, la pauză. Rezultatul de astăzi trebuie să ne motiveze să continuăm să jucăm în acest fel”, a conchis Romelu Lukaku. Per total, însă, atacantul este abia al treilea cel mai bun marcator la nivel de naționale de fotbal, în Europa, cu 83 de goluri - Ferenc Puskás, cu 84 de goluri și Cristiano Ronaldo, cu 126 de goluri se află pe primele două poziții.

Ezitări și gafe, în momentul intonării imnului oaspeților

Meciul cu Azerbaidjan a fost și un prilej de situații stânjenitoare - înaintea partidei disputate la Bruxelles, în momentul în care trebuia intonat imnul oaspeților, la stația de amplificare s-a cel al Suediei, precedenta adversară a Belgiei din preliminariile EURO 2024. Cel care a sărit să rezolve a fost Romelu Lukaku, acesta mergând să discute cu oficialii de la marginea terenului, iar după câteva zeci de secunde de pauză, organizatorii au găsit imnul corect, astfel că jucătorii oaspeților l-au putut cânta alături de fanii care au făcut deplasarea.
Până acum, se știu deja 17 naționale, care s-au calificat pentru turneul final: Germania, care e asigurată ca prezență din postura de țară gazdă, Albania, Anglia, Austria, Belgia, Danemarca, Elveția, Franța, Olanda, Portugalia, România, Scoția, Serbia, Slovacia, Spania, Turcia și Ungaria. Apoi, luni și marți se vor afla cele patru echipe care vor obține direct biletul de a participa la competiția de anul viitor, iar pe 26 martie, în ziua celor trei finale de baraj, se vor decide ultimele trei formații de la competiția găzduită de Germania.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo (EPA) jpg
Real Madrid (EPA) jpg
Sabrina Maneca Voinea (Facebook) jpg
sabalenka instagram jpg
Maradona
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net