Mergem la EURO2024! România se califică, după 8 ani: Ianis Hagi, eroul serii

Ultima actualizare:

România a reușit o victorie istorică împotriva reprezentativei Israelului, sâmbătă, într-un meci disputat teoretic în deplasare, însă găzduit de Ungaria, în Felcsút, pe stadionul Pancho Arena, pe fondul conflictului din zona ținuturilor israeliene. Selecționata lui Edi Iordănescu a ieșit învingătoare din penultimul meci al grupelor, învingând cu 2-1 și mergând la EURO2024, care se va desfășura în Germania. 

Ianis Hagi, eroul serii din meciul care a calificat-o pe România la EURO2024 (FOTO: Sportpictures)
Ianis Hagi, eroul serii din meciul care a calificat-o pe România la EURO2024 (FOTO: Sportpictures)

Partida a debutat cu mari emoții pentru România, Israelul înscriind încă din primele minute – după un șut hotărât al lui Eran Zahavi ('2), de altfel și golgheterul echipei sale, care a încleștat nervii „tricolorilor”. Avantajul gazdelor nu a durat mult, pentru că George Pușcaș a intervenit mai mult decât fericit, echilibrând situația pe tabelă și relaxând atmosfera ('10), dat fiind că și un egal ar fi calificat România la turneul final european. Astfel, atacantul lui Genoa CFC „le-a închis” gura celor care l-au contestat, înaintea meciului, presa israeliană dedicându-i un articol în prefațarea partidei și amintindu-l drept „cel mai slab fotbalist din Serie A”. După egalare, ocaziile au curs una după alta, de ambele părți, dar „tricolorii” au fost cei care au reușit să facă diferența, în cele din urmă, Ianis Hagi înscriind pentru 2-1 ('63) și fiind eroul serii de la Felcsút. Inițial, fiul lui Gheorghe Hagi a șutat, însă mingea a fost respinsă, apoi a retrimis inspirat balonul, în fața căruia portarul naționalei din Orientul Mijlociu nu a avut nicio șansă.

România, lider din nou în grupa sa spre EURO2024

De altfel, meciul pierdut de Israel ar putea fi ultima mare partidă din cariera lui Eran Zahavi la naționala sa, „veteranul” de a 36 de ani, care are 72 de selecții și 33 de goluri la echipa reprezentativă, declarând că intenționează să se retragă. Fotbalistul a mai avut o tentativă, în toamna anului trecut, însă a revenit asupra deciziei și s-a întors, în noiembrie 2023, pentru meciurile cu Kosovo și Elveția. Selecționata lui Edi Iordănescu a încheiat meciul în inferioritate numerică, după un fault fără rost al lui Valentin Mihăilă, care a văzut direct cartonașul roșu ('85). Finalul de meci i-a aparținut României, care a mai trecut de câteva ori pe lângă șansa de a înscrie din nou. În urma acestui rezultat, țara noastră și-a recăpătat locul de lider al grupei sale având 19 puncte și fiind urmată de Elveția (17p), Israel (12p), Kosovo (11p), Belarus (9p) și Andorra (2p).
România este așteptată să sărbătorească reușita calificării la EURO 2024 la București, marți, de la 21.45, când se va duela cu Elveția, într-un meci găzduit de Arena Națională, care se va desfășura cu casa închisă.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Razboi in ucraina, soldat drapel shutterstock 2130583775 jpg
image
image
image
image
image
image
sabalenka instagram jpg
Maradona
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net