Acum ori niciodată: „tricolorii”, pregătiți pentru calificarea la EURO2024

Doar câteva ore despart România de o mult visată calificare la EURO2024 - echipa națională are nevoie de un singur punct din duelul cu Israel, programat sâmbătă, de la ora 21.45 și televizat de PrimaTV.

Radu Drăgușini și coechipierii de la națională, încreazători spre EURO2024 (FOTO: Sportpictures)
Radu Drăgușini și coechipierii de la națională, încreazători spre EURO2024 (FOTO: Sportpictures)

Selecționerul Edi Iordănescu s-a prezentat motivat la conferința încredere, dând asigurări că prima reprezentativă a țării este gata pentru turneul final: „Am venit aici (n.r. partida se dispută în Ungaria, la Felcsút) foarte conştienţi de momentul pe care îl avem în faţă, un moment pe care l-am găsit, după foarte mult timp. A venit cu foarte multă muncă şi cu multă consecvenţă. Suntem conştienţi că este nevoie de mult echilibru şi curaj pentru a face un ultim pas şi să calificăm naţionala României, după opt ani la un turneu final. Suntem bucuroşi să avem cea mai bună defensivă din grupă şi una dintre cele mai bune din toate grupele. Dar asta nu ne garantează nimic, trebuie să continuăm să muncim şi să credem în obiectivul nostru. Suntem foarte conştienţi de forţa adversarului nostru! Apreciez foarte mult calitatea individuală a jucătorilor. Ne aşteptăm la o confruntare foarte grea pentru echipa noastră naţională. Suntem foarte conştienţi de miza, presiunea, provocarea jocului, dar grupul este pregătit pentru absolut orice. Nu am stabilit primul 11, mai sunt discuţii individuale, avem ceva semne de întrebare. Sperăm să fim inspiraţi şi să facem alegerile cele mai bune. Voi folosi o echipă care să aducă o calificare! Ar fi ceva fantastic, dacă reuşim. În cazul în care nu se întâmplă, cu siguranţă ne repliem şi avem puterea să ne ridicăm rapid în picioare. Am încredere totală în băieţi. Nu va fi deloc uşor, dar avem crezul nostru şi mergem până la capăt”.

Ianis Hagi și Radu Drăgușin, încrezători în România

Și Ianis Hagi s-a arătat optimist, punctând: „Clar sunt emoţii, mai ales când ştii că poţi să faci istorie pentru ţara ta! Dar te gândeşti la responsabilitatea pe care o ai. Cred că suntem într-un moment de echilibru, ştim că mai este un hop şi suntem aici să ne facem treaba! Cred că generaţia asta a mai trecut anumite teste, suntem o generaţie tânără, dar cu o experienţă mare la nivel internaţional. Suntem destul de echilibraţi şi suntem pregătiţi! Am ajuns într-o situaţie în care suntem la mâna noastră şi asta ne-am dorit de la început. Sperăm să reuşim şi să fim cu toţii fericiţi! Curaj şi încredere şi să continuăm ce am făcut, până acum. România, suntem pregătiţi!”. Similar, Radu Drăgușin a comentat: „Pentru mine ar fi un lucru incredibil să putem să ne calificăm la EURO 2024! Pentru asta jucăm fotbal, pentru a aduce zâmbetul pe buzele oamenilor. Faptul că nu pierdem şi avem cea mai bună defensivă din grupă ne dau încredere. De ce nu?! Această calificare să fie începutul unei generaţii, care să ducă România pe scenele cele mai mari ale Europei! România trebuie să joace un meci în care să se califice. Suntem foarte încrezători, ne-am pregătit foarte bine, ştim ce vrem iar acest lucru se simte şi în echipă. Echipa este motivată! Bineînţeles că este presiune, dar noi suntem obişnuiţi cu presiunea, diferenţa o va face cine ştie să o gestioneze mai bine. Multă lume ne-a scris, îşi doreşte ca noi să reuşim calificarea. Mesajul nostru pentru români este să fie siguri că tot ceea ce am făcut, până acum, am făcut-o pentru calificare. Noi vom da totul pe teren şi sper ca la final toată lumea să fie fericită!”.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
coada imigrari IGI jpeg
image
image
image
image
image
image
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
fcsb jucatori galerie jpg
David Popovici jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net