Ianis Hagi vede deja România la EURO 2024: „Am dovedit prin fapte”

Ianis Hagi s-a arătat încrezător, înaintea celor două meciuri, pe care România le va juca, în zilele următoare, împotriva Israelului și a Elveției, în drumul său spre EURO2024. Într-un interviu acordat pentru site-ul oficial al Federației Române de Fotbal, jucătorul de 25 de ani a vorbit despre cum vede situația la prima reprezentativă a țării noastre.

Ianis Hagi speră la o calificare la EURO2024 (FOTO: Sportpictures)
Ianis Hagi speră la o calificare la EURO2024 (FOTO: Sportpictures)

„Întotdeauna am spus că acest grup are un potenţial enorm, întotdeauna am vorbit la superlativ despre colegii mei, pentru că au fost fapte pe care le-am dovedit, când am fost puşi în faţa unui examen important şi mereu am reuşit să scoatem rezultate bune. Acum, curajul este de două ori mai mare, pentru că suntem foarte aproape de a ne îndeplini obiectivul, dar rămânem cu picioarele pe pământ, încercăm să fim echilibraţi. Ştim că sunt două meciuri cu presiune mare, dar suntem obişnuiţi să jucăm acest tip de partide. Sperăm ca, la sfârşitul campaniei, să fim fericiţi”, a consemnat Ianis Hagi, care a adăugat: „Nu cred că mai contează foarte mult situaţia din grupă, deoarece partida cu Israel va fi decisivă. Este o partidă cu presiune mare, dar în acelaşi timp, dacă scoatem un rezultat pozitiv, suntem calificaţi la EURO 2024. Apoi, jucăm acasă pe Arena Naţională, unde sperăm să scoatem un rezultat pozitiv, să jucăm spectaculos şi să facem fericiţi toţi fanii care au fost alături de noi, de la început. Îmi place că suntem pe primul loc şi sper să terminăm grupa acolo”

„«Generaţia de Aur» ne-a arătat calea”

Mijlocaşul naţionalei este de părere că echipa națională a României are tot ce îi trebuie pentru a repeta performanțele „Generației de Aur”: „Și noi, cei din actuala generaţie, vrem să ne creăm calea noastră. Ştim ceea ce au realizat cei din «Generaţia de Aur» şi ne-au arătat calea, trebuie să ajungem să ne luptăm de la egal la egal cu orice adversar. Am reuşit să o facem la tineret şi, acum, sper să o facem şi la echipa mare. Sunt sigur că acest grup poate ajunge la performanţe foarte mari! Nu doar noi avem nevoie de o calificare, ci şi ţara”.
România întâlnește Israel în deplasare, într-o partidă disputată în Ungaria, sâmbătă, de la ora 21.45, urmând să revină în țară pentru duelul cu Elveția, de pe 21 noiembrie, de la aceeași oră, pe Arena Națională. Astfel, drumul „tricolorilor” spre EURO 2024 va avea deznodământ, pe 21 noiembrie - între timp, România conduce grupa sa (16p), având un punct distanță față de Elveția (15p), care are un meci mai puțin disputat, urmând Israel (11p) cu cele două partide de recuperat, Kosovo (10p) tot cu un meci în minus, Belarus (6p) și Andorra (2p).  

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Portle de Fier Foto Hidroelectrica (2) jpg
image
image
image
image
image
image
novak djokovic jpg
profimedia 0871124364 jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Jose Mourinho (EPA) jpg
Real Madrid (EPA) jpg
Andy Murray (EPA) jpg
Gloria Buzau Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net