La un punct de EURO2024: România-Israel, într-un meci cât o calificare

Ultima actualizare:

România se duelează, sâmbătă, de la ora 21.45, cu reprezentativa Israelului, în penultimul meci din preliminariile grupei sale spre EURO2024. „Tricolorii” au ajuns, încă de joi, în Ungaria, țara care va găzdui partida, aceasta fiind televizată de PrimaTV.

Doi dintre cei mai valoroși jucători ai fiecărei echipe (FOTO: Sportpictures)
Doi dintre cei mai valoroși jucători ai fiecărei echipe (FOTO: Sportpictures)

Unul dintre „așii” din mâneca lui Edi Iordănescu ar putea fi Ianis Hagi, fotbalistul de 25 de ani având șanse mari să fie titular. Împrumutat de scoțienii de la Glasgow Rangers la Deportivo Alavés în Spania, mijlocașul cotat la patru milioane de euro pe transfermarkt.com a revenit în forță și în circuitul naționalei: 70 de minute pe teren, în victoria 2-0 cu Kosovo de la București, în septembrie, apoi o jumătate de oră în Belarus-România 0-0 și un personaj important în România-Andorra 4-0, cu gol și pasă decisivă - toate l-au propulsat printre favoriții selecționerului. „Este un sentiment unic. Dacă echipa națională a României mă cheamă, la 3 dimineața, să vin să joc meci, sunt pregătit 100%! Sunt în stare să fac orice pentru echipa națională, este greu să explic în cuvinte. Încerc să o fac cât mai bine, dar cred că mă exprim cel mai bine pe terenul de fotbal, acolo știu să îmi exprim cel mai bine iubirea pentru naționala României, pentru țară și pentru suporteri”, a declarat fiul lui Gheorghe Hagi, în perspectiva meciului cu Israel.

Pușcaș, portretizat drept „cel mai slab jucător din Serie A”

„Mânat” de egalul „scos” cu Elveția, 1-1, golgheterul Israelului a avut și el un mesaj curajos, în vederea meciului cu România. „A fost un război în noroi cu Elveția, am ratat victoria, dar sâmbătă sper să iasă așa cum vreau, așa cum vrem toți. Sunt sigur că vom reuși! Vom încerca să le oferim compatrioților momente de fericire. Și vom încheia cu un succes în Andorra. Sunt mândru de echipa noastră!”, a declarat Eran Zahavi, autor al 33 de goluri la prima reprezentativă din țara sa.
Nici presa din Israel nu s-a arătat impresionată de forța României, prezentându-l pe George Pușcaș drept cel mai slab jucător din Serie A. „Pușcaș a fost selecționat de Edi Iordănescu pentru meciurile cruciale cu Israel și Elveția, dar este de așteptat să nu înceapă partidele ca titular. La Genoa a petrecut mai mult timp pe bancă și a evoluat în șase meciuri ca rezervă. În ultimele două meciuri, cu Cagliari și Verona, a strâns în total 67 de minute, dar nu a putut să-și lase amprenta și încă nu a marcat, în acest sezon”.

Lotul României, net superior israelienilor

Totuși, perspectiva Israelului nu se reflectă și în valoarea jucătorilor, diferența față de România fiind cel puțin considerabilă. Dacă fotbaliștii din lotul israelian nu adună nici 40 de milioane de euro, „tricolorii” depășesc 73 de milioane de euro. Edi Iordănescu îi are drept cei mai bine cotați valoric pe Radu Drăgușin, aproximativ la 10 milioane de euro, Darius Olaru la 5,3 milioane de euro și Nicolae Stanciu și Răzvan Marin la cinci milioane de euro. Comparativ, Israel se bazează pe Oscar Gloukh, de asemenea la 10 milioane de euro, Daniel Peretz cotat la cinci milioane de euro și Gadi Kinda la patru milioane de euro.
Deocamdată, Elveţia conduce în Grupa I, cu 16 puncte, urmată la egalitate de România (16p), Israel (12p), Kosovo (10p), Belarus (6p) și Andorra (2p). Toate echipele au disputat câte opt meciuri. România are nevoie doar de un punct cu Israel pentru a se califica la EURO 2024, urmând ca grupa să se încheie cu meciul cu Elveția, programat marți, pe Arena Națională, tot de la 21.45.
La rândul său, Elveția își măsoară forțele cu reprezentativa Kosovo, tot sâmbătă, de la 21.45. Motivată de câștigarea meciului cu Israel 1-0, Kosovo a punctat că merge la victorie și în partida cu elvețienii. „Vom da totul, pentru a valorifica fiecare meci la maximum! Fără dubii, Elveția e un adversar puternic, dar vom încerca să obținem un rezultat pozitiv. Cred că avem calitate suficientă în grup și o atmosferă fantastică, așa că de ce să nu sperăm?!”, a declarat unul dintre jucătorii de bază de la Kosovo, Qendrim Zyba. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
bancomat
image
image
image
image
image
image
novak djokovic jpg
profimedia 0871124364 jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Jose Mourinho (EPA) jpg
Real Madrid (EPA) jpg
Andy Murray (EPA) jpg
Gloria Buzau Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net