Povestea fotbalistului ajuns la Bayern, care s-a născut într-o tabără de refugiați

Ultima actualizare:

Cel mai nou fotbalist pe care și l-a asigurat Bayern München are o poveste care inspiră copiii născuți în medii fără posibilități. Tânărului Nestory Irankunda, legitimat deocamdată la Adelaide United, formație angrenată în prima ligă australiană, a obținut un contract pe termen lung, valabil din iulie anul viitor, după ce jucătorul va împlini 18 ani, cu gruparea din Bundesliga.

Nestory Irankunda va ajunge în Bundesliga, în curând (FOTO: fcbayern.com)
Nestory Irankunda va ajunge în Bundesliga, în curând (FOTO: fcbayern.com)

„Îl aveam pe Nestory în vizorul nostru, de ceva timp și suntem încântați că am ajuns la un acord cu el și cu Adelaide United pentru o mutarea a fotbalistului la Munchen, din vara anului viitor. Am dori să mulțumim conducerii celor de la Adelaide United pentru discuțiile pozitive, pe care le-am avut cu ei. Nestory este un jucător de flanc extrem de rapid, care driblează bine și care este un finalizator autentic. Suntem convinși de potențialul său și că se va dezvolta alături de noi”, au declarat oficialii clubului bavarez. 

A ales clubul cu care ținea tatăl său, încă din copilărie

„Este cu adevărat incredibil”, a comentat și Nestory Irankunda, completând că „au fost mai multe echipe interesate și a trebuit să iau o decizie, așa că am ales Bayern München. Evident, au existat oferte de la echipe din prima ligă engleză, dar tatăl meu a spus că o susţine pe Bayern. A existat o fotografie, pe care mi-a arătat-o în tabăra de refugiaţi, în echipamentul lui Bayern München, aşa că m-am bazat pe asta, pentru a-mi face părinţii mândri”.
Deocamdată în vârstă de 17 ani, tânărul jucător a avut parte de o viață nu tocmai ușoară, după ce s-a născut într-o tabără de refugiaţi din Tanzania. Originară din Burundi, familia sa s-a mutat la Perth, în copilăria lui Nestory Irankunda, ca să se stabilească, apoi, la Adelaide, unde a început să joace fotbal. După ce s-a remarcat, Nestory Irankunda și-a făcut loc în echipa națională a țării adoptive, la categoria U17, fiind prezent pe banca de rezerve la două meciuri amicale internaţionale, din acest an, dar așteptându-și încă debutul.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
Maradona
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
fcsb jucatori galerie jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net