Cum afectează România egalul Elveției cu Israel: calculele calificării la EURO2024

Ultima actualizare:

Echipa naţională a Elveţiei a obținut doar un egal în meciul cu Israel, disputat miercuri, în deplasare și încheiat 1-1, partida contând pentru Grupa I a calificărilor la EURO2024, unde este angrenată și România. Cu toate că Israelul a aliniat o echipă de rezerve, a reușit să egaleze elveţienii, pe final de meci, complicând situația echipei lui Edi Iordănescu. 

România, pregătită pentru duelul cu Israel, din preliminariile EURO2024 (FOTO: Sportpictures)
România, pregătită pentru duelul cu Israel, din preliminariile EURO2024 (FOTO: Sportpictures)

Între timp, Elveţia conduce grupa sa, având 16 puncte, fiind urmată de România la egalitate și clasamentul ordonându-le, apoi, pe Israel (12p), Kosovo (10p), Belarus (6p) și Andorra (2p). În această situația, „tricolorii” au mare nevoie de o victorie sau măcar o remiză, sâmbătă, în duelul cu Israel, pentru calificarea la EURO 2024. Dacă, însă, Israelul va învinge România, calculele se complică, având avantajul unui ultim meci cu Andorra, în deplasare. În această situație ipotetică, tricolorii vor fi obligați să învingă Elveția, pe 21 noiembrie, în ultima etapă, care se va disputa pe Arena Națională. La rândul său, Elveția mai are de disputat un meci acasă cu Kosovo, reprezentativă care are și ea șanse matematice de calificare.

România, gata de meciul cu Israel. „Tricolorii”, optimiști legat de calificare

Între timp, jucătorii României se antrenează pentru meciul din weekend. „Tricolorii au început să pregătească planul tactic pentru duelul de sâmbătă, cu Israel. Antrenamentul din această seară a fost unul cu precădere tactic, în care selecționerul Edward Iordănescu le-a prezentat jucătorilor planul pentru cel mai important duel din aceste preliminarii”, a transmis Federația Română de Fotbal. România întâlnește Israel în deplasare, într-o partidă disputată în Ungaria, sâmbătă, de la ora 21.45, meciul fiind transmis de PrimaTV. Înaintea acestei partide, „tricolorii” au arătat optimism și încredere, Ianis Hagi fiind sigur de calificarea României la EURO2024 și oferind o serie de declarații motivante despre șansele naționalei la competiția europeană.  

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
fcsb jucatori galerie jpg
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net