Jucătorul care a refuzat echipa națională: „Dădeam din cap și râdeam ca prostul”

Ultima actualizare:

Șase minute - atât a apucat să evolueze fotbalistul de origine română Daniel Boloca la echipa națională a României, scurta experiență fâcându-l să se retragă numaidecât de la prima reprezentativă a țării noastre. Într-un interviu acordat celor de la „Cronache di Spogliatoio”,  mijlocașul central româno-italian a povestit cum a trăit scurta experiență de la echipa lui Edi Iordănescu. 

Daniel Boloca (galben) a jucat 6 minute la națională, înainte de retragere (FOTO: Sportpictures)
Daniel Boloca (galben) a jucat 6 minute la națională, înainte de retragere (FOTO: Sportpictures)

„Primul apel a venit din România: părinții mei s-au născut acolo și au ajuns în Italia fiind cetățeni extracomunitari. Nu m-am gândit, niciodată, că o echipă națională m-ar putea chema. A fost un sentiment extraordinar pentru părinții mei! 
Nu eram sigur, aveam îndoieli... I-am confruntat: «Nu vorbesc limba, acasă folosim mereu italiana și cel mult folosiți câteva cuvinte în română, înțeleg când vorbiți, dar eu m-am născut aici...». 

„Retrospectiv, conovcarea în România a fost o greșeală”

A fost o ocazie unică și au fost prea fericiți. Așa că am acceptat! Când am ajuns în România, mi-am dat seama de greșeala mea... Nu am înțeles nimic! Vorbeau atât de repede, încât mă trezeam la prânz sau la cină cu jucători care încercau să mă integreze, iar eu zâmbeam și dădeam din cap ca un prost. Chiar mă chinuiam... 
O lună mai târziu, a venit apelul din Italia pentru un stagiu în care antrenorul Roberto Mancini dorea să evalueze niște tineri și jucători din Serie B. Am fost chemat pentru un stagiu. Am fost în culmea fericirii, am acceptat și am înțeles care va fi destinul meu!
Privind retrospectiv, am greșit când am acceptat acea convocare la naționala României. Eram complet pe picior greșit. Dar nu puteam să știu dinainte. Dacă mergi la echipa națională, trebuie să o faci cu inima. Și oricât de recunoscător aș fi fost, nu a fost cazul”
, a povestit jucătorul în vârstă de 24 de ani.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
coada imigrari IGI jpeg
image
image
image
image
image
image
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
fcsb jucatori galerie jpg
David Popovici jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net