Campioana din Insulele Feroe dă lecții de fotbal, deși are salarii dezolante

Campioana din Insulele Feroe oferă o lecție despre ambiție la nivelul Europei, „defilând” în Liga Campionilor, acolo unde KÍ Klaksvík este, fără doar și poate, surpriza preliminariilor competiției. După ce, până acum, a trecut de Ferencváros TC și BK Häcken, adică echipele campioane din Ungaria, respectiv Suedia, KÍ Klaksvík e pe cale să mai producă un val de entuziasm. 

Fotbaliștii lui KÍ Klaksvík (în albastru) sunt jucători de ocazie (FOTO: EPA)
Fotbaliștii lui KÍ Klaksvík (în albastru) sunt jucători de ocazie (FOTO: EPA)

Mai exact, în prima manșă a turului trei preliminar din Liga Campionilor, disputată marți, gruparea din Insulele Feroe a învins-o pe Molde FK pe teren propriu, scor 2-1, cu toate că tabela arăta 0-0, la pauză. În partea secundă a jocului, norvegienii au deschis scorul prin Magnus Wolff Eikrem ('49), însă feroezii au replicat categoric, grație „dublei” lui Árni Frederiksberg ('64 și '86). Datorită parcursului de până acum, KÍ Klaksvík are asigurată calificarea în grupele din Conference League, indiferent de ce va obține, de acum înainte, în Liga Campionilor.

Fotbaliști estimați la doar 10.000 de dolari

Rezultatele sunt cu atât mai mari, cu cât campioana din Insulele Feroe este „doar” o echipă semi-profesionistă. Cu toate că au retrogradat, în 2009, au reușit să își revină și, în cele din urmă, să-și adjudece atât titlul de campioană, cât și calificarea în cupele europene. Mai mult decât atât, fotbaliștii legitimați la KÍ Klaksvík au drept serviciu principal alte activități, nu „sportul rege”, majoritatea lucrând peste zi și având doar serile destinate antrenamentelor. Nici partea financiară nu este un stimulent puternic, media de salarii abia atingând 2.000 de euro pe lună, iar parcursul campioanei din Insulele Feroe stârnește entuziasm în toată țara. Valoarea lotului lui KÍ Klaksvík e de doar 2,77 milioane de euro, cel mai bine cotat fiind mijlocașul danez Hallur Hansson, cu 300.000 de euro, la egalitate cu fundașul brazilian Patrick da Silva. La polul opus, fotbaliștii cu cea mai mică valoare sunt plasați la doar 10.000 de euro. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Servetelul acordului de transfer al lui Lionel Messi la FC Barcelona (EPA) jpg
FC Botosani CS Mioveni, Aldair (Sportpictures) jpg
Dinamo (Sportpictures) jpg
Monica Niculescu (EPA) jpg
CFR Cluj (Sportpictures) jpg
Halep jpg
Simona Halep (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net