Caz șocant în fotbalul internațional: și-a omorât soția și s-a sinucis

Un caz de o cruzime greu de închipuit a făcut înconjurul lumii, jucătoarea de fotbal Florencia Guiñazu, legitimată la Club Atlético Argentino, fiind ucisă de fostul său partener, informează presa locală. În vârstă de 30 de ani, fosta sportivă ar fi murit strangulată, bărbatul alegând să se sinucidă imediat după producerea crimei. 

Fotbalul argentinian, „străbătut” de o crimă conjugală (FOTO: EPA)
Fotbalul argentinian, „străbătut” de o crimă conjugală (FOTO: EPA)

 Guiñazu era mama unui băiat de şapte ani şi a unei fetiţe de cinci ani, iar cei doi copiii s-ar fi aflat în casa femeii, în momentul în care a avut loc crima, potrivit primelor informaţii publicate de autorităţi. „Chemaţi poliţia, copiii sunt singuri”, se arată că a scris fostul partener pe uşa locuinţei, înainte de a-şi lua viaţa, mesajul fiind descoperit de un vecin, care a alertat imediat autoritățile, fiind demarate investigații.

Femeia reușise să obțină un ordin de restricție, după un scandal

Potrivit Ministerului Argentinian al Justiţiei, bărbatul, pe numele său Ignacio Agustín Noto, a făcut obiectul unei plângeri în trecut, în noiembrie 2023, din partea lui Florencia Guiñazu, care îi cerea să părăsească locuinţa. „Îi cer în fiecare zi să plece din casa mea”, declara disperată aceasta, la Poliţie, după o altă ceartă. Cu toate că a fost emis, în cele din urmă, un ordin de restricţie, viața femeii a fost curmată, în cele din urmă, de Noto. Federaţia Argentiniană de Fotbal (AFA) a reacţionat imediat, exprimându-și „profunda tristeţe”, în vreme ce River Plate, unul dintre cele mai respectabile și populare două cluburi din ţară, a declarat că „îşi reiterează angajamentul faţă de o societate liberă de orice formă de violenţă împotriva femeilor”. Mai multe echipe și-au transmis gândurile bune și condoleanțele, folosind sloganul „Ni una menos” (n.r. Niciuna mai puţin), popular încă din 2015 în Argentina şi în alte ţări hispanice pentru a denunţa violenţa împotriva femeilor.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
coada imigrari IGI jpeg
image
image
image
image
image
image
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
fcsb jucatori galerie jpg
David Popovici jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net