Condamnat pentru viol, Dani Alves iese din închisoare. Cum este posibil

În ciuda faptului că, în urma procesului în care a fost judecat pentru acuzele de viol, condamnarea primită se ridica la patru ani și jumătate de închisoare cu executare, Dani Alves a părăsit, luni după-amiază, închisoarea închisoarea Brians 2, situată lângă Barcelona, unde a petrecut un an și două luni.

Dani Alves a părăsit închisoarea, deși era condamnat pentru viol (FOTO: EPA)
Dani Alves a părăsit închisoarea, deși era condamnat pentru viol (FOTO: EPA)

Situația hilară este posibilă, după ce cauţiunea sa a fost stabilită la un milion de euro, bani care au fost achitați, așa cum era de așteptat. Mai mult decât atât, fostul jucător va locui într-o casă pe care şi-a cumpărat-o în 2010 şi care valorează cinci milioane de euro, scrie presa spaniolă. Situată în zona Esplugues de Llobregat, un cartier rezidenţial, proprietatea are 655 de metri pătraţi, din care 543 locuibili, fiind prevăzută cu piscină, grădină, garaj, dar şi sală de sport.

Neymar ar fi vrut să-i plătească suma de eliberare din închisoare

Cazul a stârnit rumoare la nivel mondial - după ce , chiar de miercurea trecută, când a fost anunţat ordinul de eliberare, avocata Inés Guardiola a condus o echipă pentru a strânge banii în vederea eliberării, familia Neymar și-a arătat imediat sprijinul. Sponsorii, însă, nu au privit deloc cu ochi buni această solidaritate cu fostul jucător găsit vinovat pentru viol și, teoretic, apropiații lui Neymar retras din a-l susține.
Din informațiile presei internaționale, banii ar fi provenit de la un grup de prieteni, printre care s-ar afla și un fotbalist în activitate. În cele din urmă, Alves a părăsit închisoarea, mulțumind oamenilor de acolo pentru tratamentul de care a beneficiat. 
Mai departe, fostul jucător trebuie să fie întotdeauna disponibil la un număr de telefon pe care l-a furnizat deja instanţei și este obligat să se prezinte, în fiecare vineri, la secretariatul secţiei 21 a Tribunalului Barcelona. Totodată, până când apelul nu va fi soluţionat şi sentinţa este definitivă, perioadă care poate dura câţiva ani, Alves nu va mai putea părăsi teritoriul Spaniei și nu va avea permisiunea să comunice cu victima sau să se apropie de locuinţa sau locul de muncă al acesteia.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net