Cel mai valoros jucător, optimist. Ce zice Drăgușin, înainte de Cipru-România

Ultima actualizare:

Cel mai valoros jucător de la echipa națională de fotbal a României, Radu Drăguşin, s-a arătat optimist în privința șanselor de calificare a țării noastre la Campionatul Mondial din 2026, „tricolorii” purtându-și lupta, deocamdată, în Liga Națiunilor: România întâlnește Cipru, în deplasare, sâmbătă, de la ora 21.45, la Larnaca, partida fiind difuzată de Prima TV. 

Radu Drăgușin, încrezător în șansele naționalei de a ajunge la Mondial (FOTO: Sportpictures)
Radu Drăgușin, încrezător în șansele naționalei de a ajunge la Mondial (FOTO: Sportpictures)

„Suntem foarte încrezători, optimişti şi entuziaşti! Sunt sigur că vom deveni o echipă şi mai omogenă şi vom arăta mai mult pe teren. Nu este timp de pierdut, trebuie să ne mulăm cât mai mult pe cerinţele lui Mister”, a punctat Drăguşin la conferința de presă în vederea meciului, completând: „Nu visăm, acesta este obiectivul (n.r. participarea la CM 2026). Este lucrul pe care ni-l dorim cu toţii în echipa noastră şi trebuie să muncim pentru a dovedi că merităm să fim la Mondial”.

„Aproape jumătate de stadion va fi al suporterlor noştri”

Drăguşin a salutat efortul suporterilor români de a fi prezenți pe stadionul din Larnaca, afirmând: „Din câte am înţeles, aproape jumătate de stadion va fi al suporterlor noştri. Suntem foarte recunoscători! Este o responsabilitate foarte mare pentru noi”.
Estimat la o valoare de 25 de milioane de euro de către Transfermarkt, jucătorul angrenat în Premier League a dat asigurări că este în formă, în vederea misiunii României din Liga Națiunilor: „Sunt foarte bine din punct de vedere psihic. Din punct de vedere al încrederii pe care o are Tottenham nu s-a schimbat nimic. Este acolo! Eu rămâne să dovedesc că merit să joc acolo. Cea mai mare diferenţă a fost viteza de joc şi intensitatea din Anglia. Faţă de Italia. În continuare am de învăţat. Cerinţele sunt foarte mari, se schimbă constant şi trebuie să ţii pasul cu ele”.
Liga Națiunilor rămâne o competiţie cu o miză uriașă pentru România, dat fiind faptul că o eventuală clasare pe primul loc poate facilita drumul spre barajul Campionatului Mondial din 2026, organizat în Canada, Mexic și Statele Unite ale Americii. Regulamentul prevede că la barajul turneului final vor ajunge 16 echipe naționale din Europa, după cum urmează: 12 care vor termina pe locul doi în preliminarii și cele mai bine clasate patru reprezentative câștigătoare de grupe din Liga Națiunilor, dar care nu au ocupat locurile unul sau doi în grupele din preliminariile CM 2026.

Programul și rezultatele României în Liga Națiunilor

6 septembrie: Kosovo-România (0-3) 
9 septembrie: România-Lituania (3-1)
12 octombrie: Cipru-România
15 octombrie: Lituania-România
15 noiembrie: România-Kosovo
18 noiembrie: România-Cipru  

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Fran Demi Moore Sheryl Crow colaj jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Nadal facebook jpg
Mircea Lucescu (Sportpictures) jpg
Halep Facebook jpg
Erling Haaland (EPA) jpg
Nationala Romaniei (Sportpictures) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Alvaro Morata (EPA) jpg
Nadal (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net