Chelsea a ajuns ca Gaz Metan: nu-și mai permite deplasările cu avionul

Problemele financiare ale clubului englez Chelsea se aseamănă cu cele ale unor echipe de la noi, numai că la o scară mai înaltă. Londonezii nu au bani de avion şi trebuie să meargă cinci ore cu autocarul până la Middlesbrough, pentru a juca sâmbătă în sferturile Cupei Angliei.

image

Drept urmare, cei de la Chelsea vor trebui să se deplaseze cu autocarul, pe o distanţă de peste 400 km, parcursă în aproximativ cinci ore, după cum informează Daily Mail. Pentru România avionul pe această distanță poate părea un moft, dar în Anglia, unde programul e atât de încărcat, e o necesitate. Practic, Chelsea a ajuns acum în situația unor echipe ca Academica Clinceni, Gaz Metan Mediaș sau chiar Dinamo, care nu își permit să zboare dintr-un oraș în altul pentru a-și odihni jucătorii.

Până sâmbătă, însă, Chelsea a plecat la Lille, pentru meciul de miercuri seară, din Liga Campionilor. Din fericire pentru englezi, deplasarea a fost plănuită şi stabilită înaintea impunerii sancţiunilor, astfel că englezii nu au avut probleme cu transportul. Mai ales că distanța dintre Londra și Lille e de doar 275 de kilometri. Dar pentru Middlesbrough, deplasarea nu a fost organizată, iar Chelsea trebuie să se încadreze într-o limită de 20.000 de lire sterline (23.700 de euro) cheltuieli de călătorie, stabilită de guvernul britanic.

Londonezii pot folosi banii câștigați din competiții doar pe salarii sau datorii

Clubul Chelsea, este afectat puternic de sancţiunile care îl vizează pe patronul său Roman Abramovici, dar a primit o şansă de salvare de la guvernul britanic, care a decis să îi permită accesul la fonduri care în mod normal ar fi fost îngheţate: banii din drepturile tv şi banii pe care îi vor primi în funcţie de clasarea în Premier League şi în Liga Campionilor, informează ”The Sun”. Numai că ei pot fi folosiți doar la plata salariilor și a datoriilor. În rest, britanicii vor putea folosi pentru deplasări doar 20.000 de lire sterline.

Pentru datorii, Chelsea va putea folosi o potenţială sumă de 35 de milioane de lire sterline din drepturile tv de la Premier League şi UEFA până la finalul sezonulu, plus premiile pentru competiţiile interne şi cele internaţionale. Dacă se va menţine pe locul trei în Premier League, Chelsea va încasa 39 de milioane de lire sterline, iar dacă va câştiga Liga Campionilor va primi 36 de milioane de lire sterline. Astfel, potenţiala sumă la care londonezii vor avea acces este de 110 milioane de lire sterline.

Marea Britanie l-a adăugat joia trecută pe oligarhul rus Roman Abramovici, proprietarul clubului de fotbal Chelsea, pe lista de persoanelor sancţionate, în urma invadării Ucrainei de către Rusia.

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News,Facebook și Instagram! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net