Cine e cel mai în vârstă fotbalist din lume. Vrea să joace până la 60 de ani

Ultima actualizare:

Are 56 de ani, deține recordul pentru cel mai în vârstă fotbalist din lume și planurile sale sunt mărețe: vrea să joace până la 60 de ani. Este vorba despre Kazuyoshi Miura, un sportiv de origine japoneză, care şi-a prelungit, marţi, împrumutul pe un sezon la UD Oliveirense, din divizia secundă a Portugaliei. 

Kazuyoshi Miura vrea să joace până la 60 de ani (FOTO: Facebook)
Kazuyoshi Miura vrea să joace până la 60 de ani (FOTO: Facebook)

Astfel, atacantul va rămâne în ținutul iberic şi în sezonul următor. Și, în ciuda vârstei sale, se vede cu ghetele în picioare destulă vreme, de acum încolo. „Vor fi momente în care nu voi participa la meciuri, dar vreau să rămân motivat şi să fac ce pot acolo unde pot”, a declarat Kazuyoshi Miura pentru publicația „Nikkan Sports”.
În țara sa natală i se spune „Regele Kazu” și, înapoi în timp, debutul lui s-a petrecut în anul 1986 la clubul brazilian Santos, de-a lungul carierei jucând în țări precum Japonia, Italia, Croaţia şi Australia. De altfel, Kazuyoshi Miura se remarca drept unul dintre cei mai cunoscuţi fotbalişti din Asia, în anii '90, când a contribuit la punerea fotbalului japonez pe hartă, atunci când a fost lansată liga profesionistă J-League, în 1993. În plan național, Kazuyoshi Miura a debutat pentru Japonia, în 1990, dar a fost ținut deoparte la prima participare la turneul final al Cupei Mondiale, din 1998, deşi a marcat 55 de goluri în 89 de meciuri pentru prima reprezentativă a țării sale. 

Cel mai în vârstă fotbalist din lume are 60 de ani

Titulatura de cel mai în vârstă fotbalist îi revine lui Robert Carmona, care la cei 60 de ani ai săi, se află la sezonul cu numărul 46 din ipostaza de jucător, evoluând pentru 30 de cluburi şi adunând peste 2.200 de meciuri oficiale. Legitimat la Deportivo Hacele Un Gol A La Vida, fundaşul central deține recordul mondial în materie de vârstă, în prezent nefiind, însă, angrenat în fotbalul profesionist. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
Oleksandr Usyk si Tyson Fury (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
CFR Cluj Farul Constanta (Sportpictures) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Servetelul acordului de transfer al lui Lionel Messi la FC Barcelona (EPA) jpg
FC Botosani CS Mioveni, Aldair (Sportpictures) jpg
Dinamo (Sportpictures) jpg
Monica Niculescu (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net