Cine este Marc Guiu, jucătorul momentului de doar 17 ani de la FC Barcelona

Marc Guiu este un nume care are toate șansele să fie ani de zile rostit în fotbalul mare, tânărul de doar 17 ani fiind considerat marea revelație a momentului la FC Barcelona. Crescut în pepiniera grupării de pe Camp Nou, Marc Guiu a fost personajul principal al victoriei reușite, duminică, de Barça în duelul cu Athletic Bilbao, contând pentru runda a X-a din Primera División și încheiat cu 1-0.

Fotbalistul a devenit cel mai tânăr marcator al Barcelonei (FOTO: Getty Images)
Fotbalistul a devenit cel mai tânăr marcator al Barcelonei (FOTO: Getty Images)

Tânărul fotbalist de 1,87m a surprins pe toată lumea prin inspirația sa de moment, marcând la doar 23 de secunde, după ce a fost introdus pe teren, în minutul 80. Atacantul central a preluat fericit pasa lui João Félix, devenind cel mai tânăr jucător care înscrie pentru echipa blaugrana în La Liga, la doar 17 ani și 291 de zile, provocând o bucurie autentică antrenorului Xavi. Astfel, ibericul a profitat din plin de șansa primită la echipa mare, după ce, anterior, impresionase la formația secundă, fiind pe placul lui Rafa Márquez, care l-a descris drept un jucător perfect. 

Cap de afiș la Campionatul Mondial U17

„Sunt fericit că mi-am îndeplinit visul de a debuta la cel mai bun club din lume și că am ajutat echipa să obțină cele trei puncte. Aș dori să îi mulțumesc antrenorului pentru încrederea pe care mi-a acordat-o, într-o zi atât de specială și, de asemenea, să le mulțumesc tuturor antrenorilor pe care i-am avut, coechipierilor, prietenilor și, în principal, familiei mele, care m-au ajutat să ajung până aici. Acum, este momentul să continui să muncesc și să mă perfecționez, zi de zi, pentru a ajuta clubul să-și atingă obiectivele. O mie de mulțumiri tuturor pentru sprijinul acordat în această zi specială pentru mine”, a fost reacția jucătorului, prin intermediul contului său de Instagram.
Marc Guiu este un „produs” al FC Barcelona, fiind crescut de La Masia, academia catalanilor, încă de la vârsta de șapte ani. Tânărul fotbalist se bucură de mare apreciere și în rândul echipei naționale U17 a Spaniei, selecționată care va participa la Campionatul Mondial, Marc Guiu fiind chiar cap de afiș al turneului programat la finele acestui an.
FC Barcelona se păstrează o candidată serioasă în lupta pentru primul loc din campionatul spaniol - catalanii ocupă, acum, poziția a treia, la doar un punct diferență de liderul Real Madrid, având un bilanț de șapte partide câștigate, trei remize și fiind singura echipă din competiție care nu a văzut deloc înfrângerea, sezonul acesta. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
Simona Halep (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
Corvinul Hunedoara, castigatoarea Cupei Romaniei (Sportpictures) jpg
Gica Hagi 1 1280x720 jpg
Ianis Hagi (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Radu Dragusin (EPA) jpg
Darya Klishina jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net