Cristiano Ronaldo, gest de fairplay în Liga Campionilor Asiei: ce a făcut ibericul

Cristiano Ronaldo a cules laudele oamenilor din „sportul rege”, după ultimul meci al echipei sale, disputat luni și contând pentru Liga Campionilor Asiei. În timpul duelului dintre Al-Nassr și Persepolis FC, fotbalistul portughez a dat dovadă de fairplay și i-a semnalat arbitrului că nu trebuie să acorde un penalty în favoarea echipei sale, așa cum credea, inițial, centralul.

Cristiano Ronaldo (galben) impresionează în fotbalul saudit (FOTO: Facebook)
Cristiano Ronaldo (galben) impresionează în fotbalul saudit (FOTO: Facebook)

Dacă, în ceea ce privește planul fotbalistic, Cristiano Ronaldo s-a arătat, încă de la fluierul de start, un pericol pentru apărarea adversă, din punct de vedere uman, lusitanul a fost nimic altceva decât onest. În primele minute de joc, după un contact care a stârnit controverse, când jucătorul de 38 de ani a preluat mingea în careul advers și, apoi, s-a prăbușit, arbitrul a considerat că acesta a căzut în urma contactului cu un adversar și a acordat lovitură de pedeapsă pentru echipa saudită. 

S-a ridicat de pe gazon și s-a dus „glonț” la arbitru, să-i spună că nu e penalty

Fotbaliștii de la Persepolis FC au contestat decizia, moment în care Cristiano Ronaldo s-a ridicat imediat de pe gazon și i-a făcut semn arbitrului că nu a fost faultat și s-a apropiat pentru a transmite mai ferm că nu este cazul de lovitură de pedeapsă - ceea ce, după verificarea VAR, s-a observat și penalty-ul a fost anulat. 
În cele din urmă, meciul s-a încheiat cu o remiză „albă”, iar Cristiano Ronaldo și coechipierii săi sunt deja siguri de calificarea în optimile de finală ale Ligii Campionilor Asiei.
Transferat la Al-Nassr, la începutul anului 2023, fotbalistul estimat la 15 milioane de euro de către Transfermarkt și-a găsit repede locul în fotbalul saudit, acolo unde impresionează și scrie istorie: numai în sezonul curent, acesta a înscris de 18 ori și a pasat decisiv în nouă rânduri, în cele 19 meciuri jucate în toate competițiile. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
Simona Halep (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
Corvinul Hunedoara, castigatoarea Cupei Romaniei (Sportpictures) jpg
Gica Hagi 1 1280x720 jpg
Ianis Hagi (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Radu Dragusin (EPA) jpg
Darya Klishina jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net