Cristiano Ronaldo, premieră istorică: ce a reușit portughezul

Ultima actualizare:

Chiar dacă a ieșit din „fotbalul mare” și a făcut pasul către cel saudit, Cristiano Ronaldo nu se lasă și, la cei 38 de ani ai săi, a mai consemnat o reușită. Fotbalistul lusitan şi-a îmbunătăţit recordul de prezenţe în echipa naţională a țării sale, ajungând acum la 200 de selecţii. „Borna” a fost consemnată, marţi, când a fost titular pentru Portugalia în meciul cu Islanda la Reykjavík, într-un meci din preliminariile EURO2024, câștigat de iberici cu 1-0, după ce a marcat chiar el golul victoriei.

Cristiano Ronaldo a atins o nouă „bornă” (FOTO: Getty Images)
Cristiano Ronaldo a atins o nouă „bornă” (FOTO: Getty Images)

Legitimat, din ianuarie 2023, la Al-Nassr, după ce s-a chinuit îndelungă vreme să scape de la Manchester United, Cristiano Ronaldo a stabilit recordul inițial, în martie, când a jucat al 197-lea meci pentru Seleçao, împotriva Liechtensteinului, detronându-l pe kuweitianul Bader Al-Mutawa. De cinci ori câştigător al Balonului de Aur a punctat că nu intenţionează să se retragă din fotbalul internaţional din proprie iniţiativă, așa încât e de așteptat ca fanii portughezi să-l vadă destulă vreme, de acum înainte.

A înfruntat aproximativ 70 de echipe naționale din întreaga lume

De la sosirea noului său selecţioner, spaniolul Roberto Martínez, petrecută la începutul anului, Cristiano Ronaldo a jucat în primele trei meciuri de calificare la EURO2024, marcând de două ori, în victoriile Portugaliei în faţa Liechtensteinului (4-0) şi Luxemburgului (6-0). Fostul jucător de la Manchester United, Real Madrid şi Juventus Torino a jucat, de asemenea, pe tot parcursul meciului de sâmbăta trecută cu Bosnia și Herţegovina, dar nu a marcat niciunul dintre cele trei goluri ale Portugaliei, în victoria cu 3-0.
Înapoi în timp, Cristiano Ronaldo şi-a făcut debutul internaţional, la 20 august 2003, pe când avea 18 ani, 6 luni şi 15 zile, fiind rezervă într-un meci amical cu Kazahstan, când Portugalia era antrenată de brazilianul Luiz Felipe Scolari.
Într-o carieră de aproape 20 de ani, atacantul central a jucat împotriva a aproximativ 70 de naţiuni diferite şi a participat la toate competiţiile internaţionale majore, de la EURO2004 încoace, inclusiv la cinci Campionate Europene şi tot atâtea Cupe Mondiale. În calitate de căpitan şi lider ofensiv al Portugaliei, Cristiano Ronaldo a câştigat primele două trofee majore din istoria ţării sale, EURO2016 şi Liga Naţiunilor din 2019.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
coada imigrari IGI jpeg
image
image
image
image
image
image
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
fcsb jucatori galerie jpg
David Popovici jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net