Cutremurul, povestit de un fotbalist: „Copilul a zis că un monstru ne ia casa”

Ultima actualizare:

Cifrele bilanțului cutremurelor din Turcia și Siria cresc înspăimântător: până acum, se știe că s-au prăbușit aproximativ 6.000 de clădiri, sub dărâmăturile lor murind cel puțin 9.500 de persoane, iar alte zeci de mii au fost rănite. 

Cutremurul din Turcia a lovit milioane de oameni (FOTO: Getty Images)
Cutremurul din Turcia a lovit milioane de oameni (FOTO: Getty Images)

Seismul a adus la suprafață și miracole, un fotbalist supraviețuind 24 de ore sub dărâmături, dar și tragedii, un goalkeeper fiind găsit fără suflare, în urma cutremurului. Doi dintre sportivii din Turcia, Ángelo Sagal, legitimat la Gaziantep FK și Stéphane Bahoken, de la Kasimpaşa SK, au povestit pentru presa internaţională cum au trăit evenimentul care a zguduit, la propriu și la figurat, o parte din Europa.  
„A fost înspăimântător. Era ora 4.00. Dormeam. Ne-am trezit imediat. Mi-am luat soţia şi copiii. Ne-am pus în pragul uşii. Am simţit cutremurul diferit de cel din Chile, din 2010. A început liniştit, dar apoi s-a intensificat. Am simţit că se zguduia foarte tare casa. Fiul meu de patru ani mi-a spus că un monstru ne ia casa”, a spus Ángelo Sagal pentru presa din Chile.

Stephane Bahoken, de la Kasimpaşa, se afla la Hatay împreună cu colegii săi, în contextul meciului programat, duminică, în prima ligă din Turcia, cu Hatayspor: „În jurul orei 4.00, a început să se zguduie hotelul. Eu dormeam şi, brusc, am simţit că mi se zguduie patul. Au început să spargă geamurile şi dulapurile din camera mea. Am simţit, cu fiecare clipă care trecea, cum cutremurul se intensifica. Probabil a durat mai puţin de un minut, dar l-am simţit de parcă a fost cel puţin cinci-șase minute. Am avut noroc, pentru că hotelul nostru este unul rezistent la cutremure. M-am ţinut strâns de pat şi am aşteptat să se termine. Apoi mi-am strâns lucrurile şi am plecat împreună cu colegii mei. Unii au ieşit cu picioarele goale. Când am ieşit din hotel şi am văzut clădirile prăbuşite, m-am gândit că şi hotelul nostru se putea prăbuşi peste noi. Puteam să murim. Am scăpat de moarte.

Reamintim că, luni, un seism violent a lovit atât sudul Turciei, cât și Siria, țara vecină, producând pagube uriașe, agravate de clădirile construite neconform. Cutremurul s-a produs la o adâncime de circa 17,9 kilometri, în apropierea oraşului Gaziantep, cu aproximativ două milioane de locuitori.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

image
image
image
image
image
image
Sorana Cirstea WTA jpg
Masina jpg
Dani Alves si sotia sa, Getty jpg
Rapid vs  Farul, Sportpictures (site) jpg
GettyImages 1448835977 jpg
neymar plange jpg