Diego Maradona ar fi împlinit 62 de ani. El Pibe d'Oro, omagiat printr-o statuie

Unul dintre cei mai buni fotbaliști din toate timpurile, Diego Maradona, ar fi împlinit, duminică, 62 de ani. Argentinianului i s-a adus un omagiu din partea clubului Napoli, înaintea partidei din weekend, din Serie A, disputată împotriva celor de la Sassuolo, câștigată cu 4-0, informează ESPN. 

Diego Maradona, unul dintre cei mai buni fotbaliști all-time (FOTO: EPA)
Diego Maradona, unul dintre cei mai buni fotbaliști all-time (FOTO: EPA)

Clubul napoletan a dezvelit o nouă statuie a legendarului jucător sud-american, care are piciorul stâng auriu. Ea se va adăuga unei alte statui ale lui Diego Maradona, amplasată la stadionul lui Napoli, încă din luna noiembrie a anului 2020, după moartea acestuia.
Diego Maradona este un idol al echipei Napoli, căreia i-a adus singurele două titluri de campioană. În întreaga sa perioadă petrecută la clubul italian, între 1984 și 1991, a înscris 115 goluri în 259 de meciuri, reușind să cucerească și Cupa UEFA, în 1989.

Unul dintre cei mai controversați fotbaliști ai lumii

Diego Armando Maradona a murit, la 25 noiembrie 2020, la vârsta de 60 de ani. Cauza declarată a fost insuficienţă cardiacă acută, decesul petrecându-se într-o reşedinţă din nordul capitalei argentiniene, în timp ce se recupera, după o operaţie suferită la creier. Maradona rămâne unul dintre cei mai mari, dar și mai controversați fotbaliști din istorie, fiind chiar suspendat, mai bine de un an, la începutul anilor '90, pentru consumul de cocaină.
De altfel, în perioada aceea era considerat cel mai bun jucător de pe glob, numai la națională totalizând 91 de selecții și 31 de goluri. Nici după retragere n-a renunțat la obiceiul care i-a adus suspendarea și, mai târziu, numeroase probleme de sănătate. După ce a depășit dependența de droguri, răspunzând pozitiv provocării de a fi gazda unui show de televiziune argentinian, ulterior a devenit chiar selecționer al naționalei țării sale, conducând-o până în sferturile de finală ale Campionatului Mondial din 2010, în vreme ce, ca jucător, a adunat 91 de selecții și 31 de goluri.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net