Dinamo Kiev, în doliu. Un oficial a fost ucis în războiul din Ucraina

Oamenii din cadrul echipei Dinamo Kiev trec prin doliu, după ce un membru de-al lor a fost ucis în războiul din Ucraina. Preparatorul fizic Oleg Tymchenko a fost ucis în conflictul armat din Capitala Ucrainei, acesta înrolându-se în armata țării sale, după izbucnirea războiului provocat de Rusia.

Echipa lui Mircea Lucescu este în doliu (FOTO: Getty Images)
Echipa lui Mircea Lucescu este în doliu (FOTO: Getty Images)

Anunțul veștii tragice a fost făcut chiar de clubul din Kiev, acesta notând: „Pe 20 decembrie, Oleg Tymchenko, un reputat preparator fizic, a murit într-o luptă din apropierea orașului Bahmut. Oleg a colaborat cu Dinamo Kiev mai mulți ani. A fost un adevărat patriot și un profesionist în sport. Clubul Dinamo Kiev exprimă sincere condoleanțe către familia și prietenii persoanei decedate. Suntem cu adevărat triști, alături de voi. Glorie eternă acestui erou care și-a dat viața pentru țara sa”.

Campionatul de fotbal, întrerupt câteva luni

Între timp, sportul ucrainean a luat o pauză, iar campionatul de fotbal este întrerupt, până în luna martie a anului 2023. În acest moment, Dinamo Kiev ocupă locul trei în clasament, după 15 meciuri disputate, aflându-se la cinci puncte de liderul Dnipro-1. Formația din Capitala Ucrainei poate conta în continuare pe Mircea Lucescu, antrenorul român declarând că, în ciuda ofertelor primite, nu va părăsi Dinamo Kiev.
„De ce am refuzat să plec? Nu-i pot trăda pe acești oameni. Fenerbahce m-a vrut, dar am spus nu. Locul meu este aici. După aproape un an de război, conflictul pare ceva normal acum. Cum trăiești? Cu frică. Te uiți pe cer și te gândești că în orice moment poți să vezi o rachetă. Auzim acele sunete ale avioanelor când jucăm, pentru că e clar că nu avem spectatori și e liniște. Jucăm până alarmele sună, după trebuie să așteptăm o oră ca situația să fie sub control. Nu știu cine ar fi făcut așa sacrificii în locul meu, dar mă simt bine cu decizia luată”, declara tehnicianul de 77 de ani pentru presa italiană. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul William, Prințul Harry, Kate Middleton, Meghan Markle  sursa   GettyImages jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Nationala Romania (Sportpictures) jpg
Erling Haaland (EPA) jpg
Helmuth Duckadam (Sportpictures) jpg
david popovici 2 jpg
ilie nastase facebook jpeg
Endrick, Real Madrid (EPA) jpg
Bayern Munchen Dinamo Zagreb (EPA) jpg
Salvatore Schillaci (Getty Images) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net