Direct în istorie? Golul victoriei Barçei cu Șahtior, cel mai rapid din lume

Ultima actualizare:

FC Barcelona a încheiat victorioasă duelul cu Șahtior Donețk, disputat miercuri și încheiat cu 2-1 pentru catalani. Gruparea de pe Camp Nou a fost cea care a deschis scorul, grație lui Ferran Torres ('28), pentru ca doar câteva minute mai târziu să marcheze și Fermín López ('36), singura zvâcnire a oaspeților fiind prin Georgiy Sudakov ('62).

Fermín López (dreapta) a adus golul victoriei pentru FC Barcelona (FOTO: Getty Images)
Fermín López (dreapta) a adus golul victoriei pentru FC Barcelona (FOTO: Getty Images)

Golul care i-a adus victoria Barcelonei a fost aproximat având o viteză de 230 de kilometri pe oră - cu toate că asupra ideii au planat suspiciuni, dacă este adevărată, fotbalistul de doar 20 de ani ar consemna cel mai puternic șut înregistrat în istoria fotbalului. Fermin Lopez este unul dintre „pariurile” grupării blaugrana, fiind promovat la prima echipă, în această vară.

L-ar fi detronat pe brazilianul Ronny Heberson,

„Pistolul radar a înregistrat că Fermín a șutat cu 230 km/h la gol”, a notat clubul pe rețele de socializare, ceea ce ar însemna cel mai puternic șut din istoria fotbalului, raportat la statistica existentă în „sportul rege”. 
Cel mai puternic șut din istorie era considerat cel al brazilianului Ronny Heberson, ex-Sporting CP și Hertha Berlin - în noiembrie 2006, într-un meci Sporting CP-Associação Naval 1.º de Maio, sud-americanul a executat o lovitură liberă cu 210,9 km/h.
Internauții nu sunt, însă, de aceeași părere. Printre comentariile de la postarea clubului de pe Camp Nou se numără destule sceptice. „Oricine știe să șuteze vede cu ușurință că șutul ăsta n-a fost nici măcar aproape de 230 km/h. Poate 130”, scrie un utilizator, în vreme ce un altul adaugă: „Recordul actual este de 210 km/h, deci probabil că nu e chiar atât la golul lui Fermín”.
Cert este că FC Barcelona ocupă locul de lider în grupa sa de Liga Campionilor, catalanii având nouă puncte în cele trei meciuri disputate, fiind urmați de FC Porto (6p), Șahtior Donețk (3p) și Royal Antwerp FC (0p).

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Record peste Arad 3 jpg
image
image
image
image
image
image
sabalenka instagram jpg
Maradona
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net