Gestul incredibil al unui fotbalist de la Galatasaray: cum și-a salvat adversarul

În meciul câștigat, sâmbătă, de Galatasaray Istanbul în fața celor de la Beșiktaș JK (2-1), l-a adus în centrul atenției pe portarul celei dintâi, care a intervenit în mod salvator față de un adversar de-al său.

Galatasaray Istanbul s-a impus în fața celor de la Beșiktaș JK (FOTO: Getty Images)
Galatasaray Istanbul s-a impus în fața celor de la Beșiktaș JK (FOTO: Getty Images)

Concret, Valentin Rosier s-ar fi lovit serios de bară, după ce a ratat întâlnirea cu mingea, dacă Fernando Muslera nu l-ar fi împins inspirat în lateral, în ultima clipă, înainte de ciocnire. Reflexele portarului de 37 de ani l-au salvat pe mai tânărul adversar de 27, gestul fiind lăudat de internauți, care l-au considerat pe goalkeeper „cu adevărat uman”
Inițial, croatul Ante Rebić trimisese balonul în careul mic, în direcția coechipierului Valentin Rosier, care venea din urmă, în viteză. Doar că avea să rateze preluarea mingii și s-ar fi lovit violent de bară, dacă nu intervenea salvator uruguayanul, care a intuit imediat că urmează să se petreacă o accidentare serioasă.
Gestul sportivului echipei din capitala Turciei a fost lăudat pe rețelele de socializare, după meci, numeroși oameni apreciind calitatea umană de care a dat dovadă sportivul și punctând faptul că, înainte de toate și de ipostaza de fotbalist sau adversar, contează caracterul.  

Eroul din poarta lui Galatasaray e la formația din Istanbul de 12 ani

Fernando Muslera apără poarta celor de la Gatalasaray Istanbul, din anul 2011, fiind achiziționat de la Lazio Roma. Cu 133 de selecții la echipa națională din Uruguay, sportivul numără în palmaresul său șase titluri de campion, patru Cupe și cinci Supercupe ale Turciei, câștigând și ediția de Copa América, în 2011. 
Galatasaray Istanbul ocupă locul doi în campionatul din Turcia, la două puncte distanță de liderul Fenerbahçe SK, având 25 de puncte câștigate în nouă meciuri, după opt victorii, o remiză și nicio înfrângere. Similar, Beșiktaș JK e pe a patra poziție, la nouă puncte distanță, după cinci dueluri câștigate, un egal și trei confruntări pierdute. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
profimedia 0869423933 jpg
image
image
image
image
image
image
sabalenka instagram jpg
Maradona
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net